PROTECCIÓ CIVIL I IGUALTAT D’ONDARA INFORMEN DEL PROJECTE «PRIMERS PASSOS DAVANT D’UNA DESAPARICIÓ PER VIOLÈNCIA DE GÈNERE»

Aquest projecte forma part de les iniciatives que s’estan desenvolupant amb motiu de la commemoració els pròxims 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i 9 de març, Dia de les persones desaparegudes sense causa aparent

Des de l’Agrupació de Protecció Civil d’Ondara, en coloració amb la Regidoria d’Igualtat d’Ondara, s’ha informat sobre la iniciativa posada en marxa en l’àmbit estatal amb motiu de les desaparicions que es poden produir en el marc de la violència de gènere.

Es tracta d’una iniciativa en què col·labora l’Associació Nacional d’Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil (ANAV), i que ha sigut posada en marxa pel Col·legi Oficial de la Psicologia de Madrid, amb motiu de les desaparicions que es poden produir en el marc de la violència de gènere. Aquest projecte forma part de les iniciatives que s’estan desenvolupant amb motiu de la commemoració els pròxims 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i 9 de març, Dia de les persones desaparegudes sense causa aparent.

El pla ha sigut elaborat per un grup de professionals especialitzats que componen el Grup de Treball d’Intervenció Psicològica en desaparicions , GIPD, pioner en la seua especialitat, i que té com a principal objectiu treballar per a establir pautes adequades d’actuació psicològica amb els diferents actors implicats en una desaparició (familiars, intervinents, MMCC…), en les diferents fases del procés (recerca i rescat, investigació, localització de la persona desapareguda…), en els diferents nivells d’actuació (prevenció, intervenció…) i des de diferents àrees d’especialització (clínica, forense, social, educativa…). És precisament dins de l’àrea de prevenció, on s’inscriu la present iniciativa que té per objecte la visibilització de la problemàtica de les desaparicions en el camp de la violència de gènere.

La DGPCiE ha valorat molt positivament al col·lectiu Associació Nacional d’Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil com a receptors d’aquesta iniciativa, per això es transmet aquesta informació des de l’Agrupació de Protecció Civil d’Ondara. El decàleg de primers passos davant d’una desaparició per violència de gènere és el següent:

https://laveu.ondara.org/wp-content/uploads/2021/02/decalogodesapariciones.pdf

Publicado en Actualitat, Ajuntament.