EL DEPARTAMENT DE MODERNITZACIÓ PRESENTA EL RESULTAT DE L’AUDITORIA PRESENTADA PER AL COMPLIMENT DE L’ESQUEMA NACIONAL DE SEGURETAT

L’Ajuntament d’Ondara ha incrementat la inversió en modernització per a complir amb la normativa estatal

Ondara, 11.02.21. El departament de Modernització de l’Ajuntament d’Ondara ha informat de la presentació del resultat de l’Auditoria realitzada per al compliment de l’Esquema Nacional de Seguretat (ENS) i de l’Esquema nacional d’Interoperabilitat (ENI). Segons el resultat publicat, l’evolució és positiva (segons resultat del «Qüestionari INES del CN-CERT» presentat al febrer de 2021). El resultat de l’auditoria ha sigut presentat hui per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; la Regidora de Modernització en l’Administració, Raquel López; i l’informàtic de l’Ajuntament d’Ondara, Pere Sastre.

L’evolució positiva es deu als esforços realitzats pel departament de Modernització de l’Ajuntament d’Ondara, que ha anat avaluant i configurant les obligacions necessàries per al compliment de la normativa estatal en matèria de seguretat informàtica. Aquest compliment permet garantir la seguretat i disponibilitat dels serveis informàtics municipals, així com també garantir la seguretat de la informació, segons ha recalcat Raquel López, Regidora de l’àrea de Modernització.

En el cas de l’Ajuntament d’Ondara, destaca l’increment de la inversió realitzada en el departament d’informàtica per a aconseguir aquests resultats positius amb el compliment de l’Esquema Nacional de Seguretat. L’evolució de la inversió en els últims anys constata la tendència a l’alça de la importància del departament de Modernització: en 2016 la inversió va ser de 75.508 euros; en 2017, de 136.580 euros; en 2018 de 111.768 euros; en 2019 de 129.299 euros; en 2020 de 127.578 euros i en 2021 serà de 170.780 euros. Sumant un total de 751.514 euros la inversió realitzada en Modernització per l’Ajuntament d’Ondara al llarg dels 6 últims exercicis.

Aquest suport al departament de Modernització permet que l’administració municipal d’Ondara estiga per damunt de la mitjana en els estàndards de l’esquema nacional de seguretat. Així, en indicador de maduresa de l’ENS, l’Ajuntament d’Ondara es troba en un 71,59% (quan la mitjana per a una administració municipal de semblants característiques és d’un 51%); en indicador del compliment de l’esquema nacional de seguretat, Ondara arriba al 80,36% (quan la mitjana és del 65,58%); havent experimentat un gran augment en el compliment des de 2018. Quant a l’organització de seguretat, l’Ajuntament d’Ondara està en el 56,25 %, sent l’objectiu a aconseguir del 100%.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.