L’AJUNTAMENT D’ONDARA PRESENTA LES SEUES POLÍTIQUES I OBJECTIUS EN MATÈRIA DE JOVENTUT PER A AQUESTA LEGISLATURA

Les pròxima obertura de l’Espai Jove obrirà un ventall d’oportunitats i noves propostes per a la joventut d’Ondara

Ondara, 09.02.21. L’Alcalde d’Ondara i responsable de l’àrea de Joventut, José Ramiro, acompanyat pel tècnic de joventut Pedro Gil i per la tècnica de municipalització de l’IVAJ, Alicia Serer, ha presentat hui, a les portes de l’edifici Espai Jove (les obres del qual estan a punt de culminar), les polítiques i accions en matèria de Joventut que està impulsant i que impulsarà l’Ajuntament d’Ondara en la present legislatura 2019-2023. Cal destacar que l’Espai Jove (que obrirà molt prompte a la ciutadania, en unes setmanes), suposarà un punt d’inflexió en les polítiques de joventut que es duen a terme a Ondara, oferint noves oportunitats perquè les persones joves puguen gaudir de tota l’oferta que s’està planificant des de l’àrea de joventut. A l’espera de poder fer ús ja d’aquest immoble, des del departament de Joventut han anat avançant ja els projectes prevists; alguns dels quals ja estan en marxa i altres que es van a implementar en els pròxims mesos.

L’Alcalde i responsable de Joventut a Ondara ha assegurat que està “molt emocionat” perquè des del principi de la legislatura anterior, considera que “per a donar-li importància a un sector tan important com és la joventut d’Ondara, es necessitaven tres coses: personal tècnic, pressupost i un espai”. I, ara, tenint les dues primeres, “estem a punt de tindre la tercera: l’Espai Jove, per a fer realitat les polítiques de joventut que volem dur a terme”. José Ramiro ha destacat que “busquem la transformació del poble mitjançant les persones que són el futur del poble”; i, per a això, “què millor que amb un Pla d’infància i joventut seriós i ambiciós, per a dinamitzar l’Espai Jove, i a partir d’ací aplicar polítiques joventut: mediambientals, d’oci, vivenda, formació, i transformar el poble des de la mateixa joventut”.

Entre els projectes que s’estan duent a terme actualment des d’aquest departament, destaca la realització del Pla Local de Joventut 2019-2023 (acció que es duu a terme gràcies al personal que s’ha incorporat al departament de joventut a través del Pla de municipalització finançat per l’IVAJ). Durant aquest exercici 2021 es realitza la fase de recopilació d’informació i entrevistes a joves per a conèixer els interessos i les necessitats de la joventut d’Ondara, en col·laboració amb l’IES Xebic d’Ondara, segons ha explicat la tècnica responsable, Alícia Serer.

Enguany es preveu posar en funcionament el Programa “La xicalla pren la paraula” pensat per a donar participació als xiquets i les xiquetes d’Ondara mitjançant un Consell Local d’Infància i Adolescència (CLIA). D’aquesta proposta ja s’han donat els primers passos en 2020 amb la creació del seu reglament, que va ser aprovat per unanimitat del ple de l’Ajuntament d’Ondara. També es treballarà la participació d’aquelles persones que no puguen formar part del CLIA, fent un pas més a la participació del Tècnic/a de joventut en les Reunions de delegats i delegades de l’IES Xebic.

Quant a l’oci educatiu, l’àrea de joventut preveu realitzar almenys una activitat d’oci educatiu mensual per a adolescents i joves d’entre 11 i 16 anys, el que es vindrà a sumar a l’activitat diària de l’Espai Jove com a espai de socialització i trobada entre joves de totes les edats, amb els diferents recursos que aquest oferirà, tal com ha detallat el tècnic de joventut d’Ondara, Pedro Gil. Una vegada comence a funcionar l’Espai Jove, es realitzaran tallers d’interès per a joves amb temàtiques concretes (com ara Ball, Art urbà, Còmic i Il·lustració o altres, partint dels interessos dels i les joves). Quant a un altre tipus d’accions a realitzar, s’impulsarà el II Taller de Tècniques´d’Estudi, després de la bona acceptació de la primera edició, realitzada al 2020.

Al llarg de l’any s’ha planificat també impulsar un Grup Actiu de Joves per a realitzar tasques de voluntariat Medi Ambiental, amb la creació d’una borsa de voluntaris. Es pretén també donar visibilitat als Joves Talents d’Ondara, per a donar a conèixer a través de la Regidoria d’Infància, Adolescència i Joventut els èxits aconseguits per persones joves d’Ondara, així com donar-los difusió en xarxes socials perquè servisquen de referent.

Respecte a l’apartat d’informació juvenil, es va a crear una web específica de Joventut, vinculada a la de l’Ajuntament; així com un canal de difusió d’Informació via Whatsapp i Telegram; també es crearà una revista mensual online digital, recopilant informació per a la joventut.

Des de l’àrea de Joventut s’ha matisat que les accions amb joves han de ser transversals, per aquest motiu ja s’han establit eixos de treball transversals amb la Regidoria d’Igualtat i la de Serveis Socials. En aquest apartat es troben els Programes Transversals d’Igualtat (prevists per a impartir-se a l’Espai Jove a partir de juny); el Pla de Coeducació 2021-2024, amb coordinació de les accions per la igualtat i contra la violència de gènere que es realitzen tant al CEIP Sanchis Guarner com a l’IES Xebic; i els Programes Transversals amb Serveis Socials i MASSMA (coordinació i difusió de programes i serveis que s’ofereixen actualment des de la MASSMA).

Publicado en Actualitat, Ajuntament.