ONDARA APROVA LA SOL·LICITUD D’AJUDES A L’IVACE PER A LA FASE II DE MILLORA DE L’AVINGUDA D’ALACANT I ÀREA MARJALS, i POLÍGON MARJALS 5-6-7 EN 2021

  • L’objectiu del projecte és completar l’actuació realitzada en 2018-2019 que va ser sufragada per l’Ivace
  • Es tracta de la segona vegada que s’aprova la sol·licitud, després de suspendre’s la convocatòria de les ajudes de 2020 per la pandèmia

Ondara, 29.02.21. L’Ajuntament d’Ondara va celebrar ahir dijous 28 de gener el primer ple ordinari de l’any, i entre els assumptes de l’ordre del dia, es va aprovar la sol·licitud de subvenció a la Generalitat Valenciana (IVACE – Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), per a les obres de Millora de les condicions d’Àrea Marjals i Avinguda d’Alacant (Fase II) i projecte de millores en el polígon industrial Marjals 5-6-7. Amb aquesta petició, l’Ajuntament d’Ondara vol comptar amb els recursos necessaris per a impulsar la segona fase de les obres de millora dels polígons i àrees industrials (la primera fase de la qual es va executar en 2019 amb fons de l’IVACE, en l’Avinguda d’Alacant i Sector Marjals 5, 6 i 7). Aquesta sol·licitud d’ajuda va ser aprovada al febrer de 2020, però torna a passar per ple, atès que la convocatòria de les ajudes de l’IVACE 2020, de la Generalitat Valenciana, es va suspendre a causa de la pandèmia, segons va explicar l’Alcalde, José Ramiro. Ara, s’han tornat a convocar les ajudes per a la present anualitat, i Ondara de nou presenta la seua sol·licitud; en aquest cas, ampliant la de 2020 amb un projecte a executar també en el polígon Marjals 5-6-7.

Per a la seua aprovació en el ple, des del PP es va sol·licitar que es votaren per separat ambdós memòries, atès que una d’elles va eixir avant per unanimitat (la referent al polígon industrial Marjals 5-6-7); mentre que l’altra (referent a Marjals i Avinguda d’Alacant – Fase II) va comptar amb el vot en contra del PP, i a favor de l’Equip de Govern PSPV- Compromís i Ciutadans. La sol·licitud de subvenció a la Generalitat va eixir avant per unanimitat.

El ple d’Ondara el que va aprovar no és el projecte, sinó la sol·licitud de subvenció per a emprendre les accions descrites en la Memòria tècnica de millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics 2021, de millora de les condicions de l’àrea Marjals i Avinguda d’Alacant Fase II, i del polígon industrial Marjals 5-6-7 (Fase II), per a sufragar un projecte previst per a realitzar-se en la present anualitat 2021. La millora de les condicions de Marjals i Av. Alacant (Fase II) és un projecte de millora en la mobilitat urbana, amb carril bici; millora de zones verdes, recorreguts biosaludables i millora paisatgística i mediambiental, i de millora viària amb habilitació de voreres més àmplies; senyalització i identificació de carrers, senyalització horitzontal i vertical de trànsit, amb un pressupost estimat de 199.121 euros. Quant al projecte de millora de Marjals 5, 6 i 7, consisteix en vigilància a través de CCTV (circuit tancat TV) connectat amb la Policia Local per a més seguretat de les empreses; millora de zones verdes, regeneració paisatgística ambiental, obra civil per a la implantació de fibra òptica, senyalització i identificació de carrers, amb un pressupost estimat de 198.992 euros.

El portaveu del PP, Álex Hernández, va argumentar el vot en contra del seu grup a la memòria del projecte Marjals i Av. Alacant (Fase II) indicant que no hi ha hagut consens amb els veïns de l’Avinguda d’Alacant per a aquest projecte. En canvi, el PP va votar a favor de la memòria tècnica de millores en Marjals 5, 6 i 7.

En el ple també es va aprovar, amb els vots en contra de PP i Ciutadans, la rectificació d’errors materials en la recentment aprovada modificació de la taxa d’arreplegada de fem.

D’altra banda, es va deixar sobre la taula la moció presentada pel PP per a instar el Govern d’Espanya i a la Generalitat Valenciana a aprovar de manera urgent mesures d’ajuda al sector de l’hostaleria i el comerç. El motiu va ser que es va aprovar per urgència l’adhesió de l’Ajuntament d’Ondara al Pla Resistir de la Generalitat Valenciana que inclou ajudes en cada municipi per als sectors més afectats per la pandèmia. Les ajudes Parèntesi seran gestionades pels propis ajuntaments, que disposaven d’un termini de 10 dies des de la publicació del decret llei (26 de gener) per a presentar la sol·licitud de participació. L’Ajuntament d’Ondara va aprovar en el ple, per unanimitat, la seua adhesió a aquest pla; i per això es va acordar deixar sobre la taula la moció del PP, en entendre que els acords arreplegats podrien ser semblants al pla impulsat pel Consell.

Publicado en Actualitat, Política.