LA TORRE DEL RELLOTGE I LA PLAÇA DE BOUS D’ONDARA SERAN SEUS D’EXPOSICIONS I CONCERTS DE LA FUNDACIÓ BALEÀRIA

S’emmarcaran en el programa «Llotges de la Cultura» de la Fundació Baleària, després de la signatura del conveni entre l’Ajuntament i la Fundació

Ondara, 21.01.21. L’Ajuntament d’Ondara i la Fundació Baleària han signat aquesta setmana el conveni de col·laboració que permetrà que la Torre del Rellotge siga seu d’exposicions; i que la Plaça de Bous d’Ondara aculla esdeveniments musicals de la Fundació Baleària. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Ondara posa a disposició de la Fundació Baleària la Torre del Rellotge i la Plaça de Bous perquè siguen gestionades, des del programa “Llotges de la Cultura”, com a Sala d’Exposicions i d’esdeveniments culturals i musicals.

El conveni mitjançant el qual la Fundació impulsarà la cultura al municipi s’ha signat a la Casa de Cultura d’Ondara per l’Alcalde, José Ramiro, la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, i el gerent de la Fundació Baleària, Ricard Pérez Ivars. Segons Ricard Pérez «amb aquest conveni ampliem la nostra xarxa d’espais d’art, que tenen un objectiu ferm: impulsar l’intercanvi cultural entre els territoris que uneixen els ferris de Baleària». Per a l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, aquest conveni permetrà dinamitzar, encara més, les propostes culturals que s’impulsen a Ondara, portant noves actuacions a un emplaçament únic en la comarca com és la Plaça de Bous d’Ondara, que ja ha demostrat la seua idoneïtat com a escenari d’esdeveniments musicals; al mateix temps que dotarà de contingut expositiu a la Torre del Rellotge, que està declarada BIC i recentment s’ha posat en valor per a fer-la visitable.

En la Torre del Rellotge, la Fundació organitzarà, a partir del mes de març, exposicions que tindran com a fil conductor els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Totes les mostres que s’exposen en aquesta localització giraran entorn dels ODS de les Nacions Unides, donat el compromís de l’entitat i de l’Ajuntament d’Ondara amb l’Agenda 2030. La primera d’aquestes mostres serà la col·lectiva ‘D’Anantapur a Bellver’, que reuneix les obres de vuit artistes balears que van realitzar un viatge a l’Índia i que parla de la pobresa i les desigualtats, l’ODS 1.

Respecte a la Plaça de Bous, la Fundació organitzarà concerts. Així, en el mes d’abril, i si la situació sanitària ho permet, aquest espai serà inaugurat amb la presentació del disc ‘Foc’ que reuneix les veus de 15 artistes balears i que ha estat impulsat per l’Institut d’Estudis Eivissencs.

Cal recordar que aquesta és la sisena localitat on la Fundació té la seua Llotja de la Cultura. Les altres cinc són: El Verger, Pego, Pedreguer, Dénia i Els Poblets. Així, durant el 2020, l’organisme ha dut a terme més de 150 accions, i ha col·laborat amb molts artistes.

Publicado en Actualitat, Cultura.