LA REGIDORIA DE SANITAT D’ONDARA DEMANA EXTREMAR LES PRECAUCIONS DAVANT DEL CREIXEMENT DELS CONTAGIS I RECORDA QUE LES MESURES PREVENTIVES DEL COVID SEGUEIXEN VIGENTS

Ondara, 13.01.21. Davant del creixement de contagis a Ondara i a la comarca (Ondara té actualment una incidència acumulada per 100.000 habitants de 826,81) des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Mª Carmen Velázquez, s’ha fet una crida a la responsabilitat i a la consciència de la ciutadania, així com al respecte de les mesures establides, per a contindre el contagi. Es recorda que les mesures preventives del covid-19 continuen estant vigents, i s’apel·la a la responsabilitat personal de tots els ciutadans i ciutadanes, recordant que durant el confinament el missatge va ser que la vacuna “som nosaltres” i que fins que no arribe la vacuna contra la covid-19 a totes les persones, continua sent igual.

Des de la Regidoria de Sanitat s’aprofita per a recordar les restriccions vigents a la Comunitat Valenciana des del passat 5 de gener: confinament perimetral de la Comunitat Valenciana fins al 31 de gener, l’avanç a les 22.00 hores de la restricció de la mobilitat nocturna i el tancament de l’hostaleria de tota la Comunitat Valenciana a partir de les 17.00 hores. Prohibició de fumar en les terrasses de bars i restaurants. A més, les taules en l’interior o terrassa seran d’un màxim de 4 persones. En el que referix a locals comercials i de prestació de serveis, es reduix l’aforament del 50% al 30 %. Es manté en sis el nombre màxim de persones en trobades socials o familiars.

També es recorda que el Departament de Salut de Dénia ha adoptat noves mesures per a adaptar la prestació sanitària pública de la Marina Alta a la nova situació epidemiològica:

-Se suspèn l’activitat quirúrgica, excepte la no demorable.

-Se suspenen les Consultes Externes presencials de l’Hospital i Centres – d’Especialitats, que passaran a realitzar-se com a assistència telefònica. Per regla general els pacients no han d’acudir a la seua cita programada, llevat que reben una crida o missatge SMS indicant el contrari.

-Per a millorar el funcionament de l’assistència telefònica, les proves diagnòstiques de laboratori i radiologia no es veuran afectades per aquesta mesura i continuaran realitzant-se, tant en els centres de salut com en l’hospital.

-Es manté l’activitat d’Atenció Primària i es potencia amb professionals de l’hospital.

-L’acompanyament de pacients a consultes, proves i hospitalització queda també suspès, excepte en els casos d’embaràs i part, menors d’edat o persones dependents. El DSD reforçarà els procediments de comunicació a pacients i els seus familiars, via telefònica i telemàtica.

-La Unitat de Vigilància Intensiva –UCI- s’ha ampliat i ha passat de 14 a 34 llits; el mateix que l’hospitalització convencional que passa de 188 a 236 llits, mentre que la UHD –Unitat d’Hospitalització a Domicili, oferta ara 45 llits, enfront de les 30 de les que disposava fins al moment.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.