ALTA PARTICIPACIÓ I SATISFACCIÓ DELS COMERCIANTS EN LA FIRA D’ONDARA 2020

El bon temps ha acompanyat durant tota la setmana, i aquest cap de setmana han sigut molts els veïns d’Ondara i de la comarca que han passejat pel nucli urbà per a visitar la fira de comerç, disfrutar del concurs de tapes, dels jardins urbans o de les activitats culturals

Ondara, 24.01.20. Del dimarts 17 fins diumenge 22 de novembre s’ha celebrat la Fira d’Ondara 2020, en substitució de la Fira de Fires en època de pandèmia, i que ha englobat comerç, gastronomia, cultura i promoció econòmica. Organitzada per ACO ( l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara) amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara, la Fira de comerç i de l’estoc (amb 32 comerços participants) ha estat complementada pel Concurs de tapes (que s’està celebrant en 13 locals de restauració del 13 al 29 de novembre); la setmana cultural « Connecta’t a la cultura en família»; la campanya de promoció econòmica «ElTresor d’Ondara»; l’inici de la campanya nadalenca d’ACO i l’ambientació amb jardins urbans. El bon temps ha acompanyat, tant entre setmana com especialment durant el cap de setmana, i han sigut moltes les persones d’Ondara i també d’altres punts de la comarca, les que han visitat Ondara per a gaudir del seu comerç, la seua gastronomia, la seua cultura, i el seu patrimoni.

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, ha agraït el “treball i la valentia demostrada per l’ACO a l’hora de coordinar i executar la fira d’enguany”. També ha valorat positivament la “participació dels veïns i veïnes del poble, que han xafat el carrer i participat en els actes organitzats durant aquesta setmana, demostrant com es fa poble.”

Des de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara, la seua presidenta, Inma Peiró, ha valorat molt positivament la celebració de la Fira per part dels comerciants que han participat, atès que han pogut realitzar moltes vendes, sobretot el cap de setmana. A més, com s’ha pogut gaudir d’un oratge solejat, recalca que s’ha vist molt moviment pels carrers i comerços d’Ondara, (sense aglomeracions); un moviment a què ha contribuït i acompanyat magníficament la ruta de tapes. Tots els comerços, en general, han destacat la seua satisfacció per aquesta iniciativa comercial, que els ha proporcionat una dosi extra de vendes en aquests temps complicats.

La Fira del comerç i de l’estoc, realitzada en propis negocis participants del 17 al 22 de novembre, ha comptat amb 32 expositors: Bodegues Aguilar, Vinalia Vinoteca, Blat i Farina, Gala’s Mobles, Carnisseria Alberto Picó, Mobles Ortolà, Esports Colau, Sultana Estètica i Spa, Calçats Dora, Passicos La Merceria, Calçats Torres, Piensos Félix, Somriures Ondara, D’Estarca-Cortines, Coses de Casa i Regals, Màxima Bikes, Autoescuela Ondara, Motos Mahiques, Ca Paquitina, Maika Regals, Casa Pepa, Larouch Art de Carrer, Bodes i Flors, Fornés Assessors, Centre de Jardineria Monverd, Cler Interiores, Català la Moda, Mobles Escrivà, Churreria Ondara, M´Agrada Magrana, Eclipse Estètica i tatoo i Mami qué xulo.

La majoria han col·locat una carpa externa (alguns enfront de propi local; altres en els llocs habilitats per a això) on han oferit interessants novetats, descomptes especials de fira o liquidacions d’estoc. Altres han reservat un espai interior com a estand firal. En molts dels negocis s’ha aprofitat per a donar començament a la Campanya Nadalenca d’ACO (amb el sorteig de 1.000 euros i de 500 euros, que es podran consumir realitzant compres en els establiments ACO). Cada local participant va seguir escrupolosament els preceptius protocols de seguretat i reduccions d’aforament establits, i totes les mesures anti-covid. Coincidint amb la fira de comerç, s’han van muntat zones verdes i jardins urbans efímers en diversos emplaçaments emblemàtics del nucli urbà (en la Plaça Major, Plaça de País Valencià i carrer Roser), proposant així un recorregut verd, a l’aire lliure, pel centre del poble, que convidava a passejar i a conèixer els comerços locals.

D’altra banda, el Concurs de Tapes en els propis bars i restaurants locals (que se celebra del 13 al 29 de novembre), ha comptat amb una altíssima participació durant tot el cap de setmana. En el Concurs de Tapes de la Fira d’Ondara 2020 participen 13 bars i restaurants locals: Bar Euro, Bar La Niña, Bar Restaurant Plaça de Bous, Allí Baix Bar, Tasta’m, Restaurant Valero, Bar Gallego, Al teu gust, Bar Cervera, Café Sendra, Bar Centre Social, el Racó d’Ondara i la Xata de Sole.

En l’apartat cultural, les propostes de la Regidoria de Cultura emmarcades en la setmana de la fira d’Ondara, dins de la campanya «Connecta’t a la Cultura en Família», ha comptat amb els esdeveniments del Festival d’Arts Escèniques Tardor 2020, patrocinat per la Diputació Provincial d’Alacant, i amb les actuacions, durant tota la setmana en la Plaça de Bous, de Monipoppins amb “Contes a la Plaça”; el “Mag Lucky” amb el seu espectacle de màgia; “Titelles La Matallina” amb “Històries de Ratolins”; el concert de “Crazy Covers” el dissabte al matí; el teatre de “l’Estranya Companyia” presentant “Tirant d’Aventures” a la vesprada; i diumenge al matí, la gran actuació de la Banda Infantil i Juvenil d’Ondara UMO emmarcada en els concerts de Santa Cecília; i d’El Fedito amb la seua obra de teatre i circ “Oyun”; a l’Auditori, a la vesprada. Les actuacions han comptat amb una gran acceptació i participació de públic, complint sempre els protocols anti-covid establits.

A més, la torre del rellotge ha estat oberta i s’han realitzat dues visites turístiques a elements arquitectònics patrimonials els dies 21 i 22 de novembre, organitzades per la Regidoria de Patrimoni. Recordar que la Torre del Rellotge romandrà oberta al públic durant els tres caps de setmana de la Fira d’Ondara 2020 (14, 15, 21, 22, 28 i 29 de novembre en horari matutí). La visita s’ha realitzat al Prado, el Claustre de l’Ajuntament, Casa de Cultura, l’antic Palau Castell, Torre del Rellotge, Trinquet, Llavador, i la Plaça de Bous. D’aquesta manera, s’han complementat les propostes comercials, culturals i gastronòmiques de la Fira d’Ondara 2020, amb una proposta també patrimonial i arquitectònica.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.