CONTINUA L’APOSTA PER LA CULTURA SEGURA A ONDARA, AMB L’OBRA “@RITA_TROBADOR” D’ESCLAFIT TEATRE A L’AUDITORI MUNICIPAL

Ondara, 09.11.20. Ahir es va oferir a l’Auditori Municipal d’Ondara l’obra @Rita_Trobador, a càrrec d’Esclafit Teatre. Una obra per a majors de 15 anys, emmarcada dins de la campanya «Connecta’t a la Cultura en Família» de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara per a aquest mes de novembre, i del Festival d’Arts Escèniques Tardor 2020, patrocinat per la Diputació Provincial d’Alacant.

Des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha confeccionat per a aquest mes un complet programa cultural amb iniciatives per a tots els públics per a fer «cultura segura», coincidint amb la setmana de la fira de comerç; així com diverses activitats culturals durant la resta del mes de novembre, prenent com a emplaçament la Plaça de Bous i l’Auditori Municipal d’Ondara (edificis municipals que compten amb un protocol específic per a evitar contagis per covid-19).

En aquest cas, l’obra @Rita_Trobador, d’Esclafit Teatre, va comptar amb l’assistència d’un centenar de persones a l’Auditori Municipal. Els intèrprets van donar les gràcies al públic per assistir, per apostar per la cultura, i a l’Ajuntament d’Ondara per fer «cultura segura».

Amb @Rita_Trobador, la companyia Esclafit Teatre va fer una proposta molt innovadora i molt interessant; es va donar veu a tres dones de tres èpoques distintes perquè mostren la situació de discriminació que ha patit la dona al llarg del temps. Són Azalais, una poetessa occitana, nascuda l’any 1146; Sor Isabel de Villena, l’abadessa del Convent de la Trinitat durant el segle XV i Rita, una youtuber que ha decidit estudiar Història per investigar el paper de dones com les anteriors, silenciades en un mon fet per i per a homes, contra el qual ella es rebel·la. Aquesta obra, escrita i dirigida per Joan Nave, és, en veu de l’autor «un cant i un crit d’autoafirmació de les dones. Una obra de determinació i de lluita». Una obra portada a l’escenari per l’actriu Roo Castillo i el mateix Joan Nave.

Publicado en Actualitat, Cultura.