JOVENTUT PORTA A ONDARA #LAFÓRMULASECRETA: EDUCACIÓ EN VALORS A TRAVÉS DEL JOC I LA LECTURA, AMB UN ESCAPE ROOM AQUEST DIVENDRES 6 DE NOVEMBRE

Com a primera activitat s’ha organitzat un escape room a la Casa de la Cultura el divendres 6 de novembre

Ondara, 03.11.20. L’IVAJ, per mitjà de Carnet Jove, ha llançat ‘#LaFórmulaSecreta’, una iniciativa per a l’educació en valors mitjançant el joc i la lectura, amb la col·laboració de LEA Lectura Oberta. A Ondara, ja estan obertes les inscripcions per a l’aventura literària d’aquesta tardor. Lectura Oberta està organitzada per l’IVAJ, amb la col·laboració del Departament de Joventut de l’Ajuntament d´Ondara. Com a primera activitat s’ha organitzat un Escape Room #LaFórmulaSecreta a la Casa de la Cultura d’Ondara per a aquest divendres 6 de novembre. Les persones interessades en participar, ho poden fer prèvia inscripció en el següent formulari online:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSew0wa1rZyrgxRh_E_3LAbSH0tt2alS4oqMmGYGinh_Kn_Lnw/viewform?usp=sf_link

Aquesta iniciativa va dirigida a públic de 12 a 18 anys. L’aforament a la Casa de Cultura d’Ondara és limitat, pel que es recomana fer la inscripció el més aviat possible. L’activitat serà en grups reduïts i s’aplicaran les mesures de higiene i prevenció contra la COVID-19. Cada participant haurà de vindre amb la seua mascareta.

#LaFórmulaSecreta’ és una invitació al joc, al viatge lector, a l’aventura literària, una autèntica experiència col·laborativa i participativa, amb debats, jocs, nombroses activitats virtuals i presencials entorn d’una obra literària, ‘L’efecte Frankenstein’ de l’autora alacantina Elia Barceló, premi Edebé de Literatura Juvenil 2019. Es tracta d’una iniciativa que incideix en l’educació en valors amb eines d’oci educatiu, mitjançant una plataforma digital innovadora. LEA Lectura Oberta ha dissenyat aquesta lectura col·laborativa lúdica i formativa que permet educar en camps com el gènere, el creixement personal, la participació o la prevenció de la violència, al mateix temps que es fomenta la lectura, el debat i l’aprenentatge sobre altres èpoques històriques. Entre els ingredients de ‘#LaFórmulaSecreta’ hi ha un misteri, un monstre, una lògia secreta, una historia de terror, dos viatgers en el temps, una aventura d’amor i, sobretot, un nou tipus de club de lectura més participatiu, més dinàmic i més interactiu. Tot això es farà per mitjà de trobades, tallers, jocs, misteris i, fins i tot, una ‘escape room’ (en Ondara, es farà aquest divendres 6 de novembre) per a embarcar els joves en un viatge lector autènticament transformador que actualitza una obra clàssica i acosta els joves als misteris, els secrets i les històries que amaguen els llibres.

* IVAJ *

* REGIDORIA DE JOVENTUT AJUNTAMENT D’ONDARA *

Publicado en Actualitat, Ajuntament.