LA CASA DE CULTURA D’ONDARA VA ACOLLIR LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “EL ROBATORI DE BENIMASSOT”, DE MANEL ARCOS

Ondara, 26.10.20. Divendres passat 23 d’octubre va tindre lloc a la Casa de Cultura d’Ondara la presentació del llibre «El robatori de Benimassot» de Manel Arcos. Amb aquesta presentació es va abordar el fenomen del bandolerisme. Una presentació emmarcada en la programació de la Regidoria de Cultura d’Ondara per al mes d’octubre.

L’acte va comptar amb les intervencions de Manel Arcos i Martínez; periodista, escriptor i investigador valencià d’història contemporània, conegut pels seus assajos sobre el bandolerisme valencià del segle XIX i per la divulgació d’aquest fenomen; i de Toni Ortolà, pintor i autor de la il·lustració de portada del llibre, en la cinquena edició de l’obra més exitosa de l’autor.

La presentació de «El robatori de Benimassot» de Manel Arcos va comptar amb la presència de la Regidora de Cultura d’Ondara, Raquel Mengual, la qual va manifestar que «sempre és un plaer rebre a la Casa de la Cultura al periodista i escriptor Manel Arcos, apassionat de la història de la nostra terreta, que ens va presentar el seu ‘best seller’» i va donar les gràcies als/les assistents per donar suport a l’escriptor, a la literatura i en definitiva, a la cultura, reafirmant que «la cultura és segura».

El llibre “El robatori de Benimassot” detalla un curiós assalt perpetrat per la Companyia de Segrestadors de la Marina, liderada per Josep de la Tona de Pedreguer. En la novel·la s’acosta al públic la singular història succeïda a Benimassot en 1874. Més de 30 bandolers van irrompre en l’església quan tots els veïns acudien a missa per a robar als més rics. Mentre tots els veïns romanien retinguts al temple, els roders van acompanyar u per un als potentats fins a les seues cases per a arramblar amb tot, aconseguint un fabulós botí sense vessar ni una gota de sang.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.