ONDARA APLICARÀ UN DISPOSITIU ESPECIAL PER A EVITAR AGLOMERACIONS AMB MOTIU DEL DIA DE TOTS SANTS

Ondara, 21.10.20. Aquest any de pandèmia, la celebració a Ondara del Dia de Tots Sants, l’1 de novembre, estarà marcada pels protocols de seguretat, distanciament i higiene per a evitar la propagació del Covid-19. Des de l’Ajuntament d’Ondara, a través del departament de seguretat ciutadana, i en coordinació amb la Parròquia, s’ha elaborat un dispositiu especial per a evitar aglomeracions i mantindre sempre una distància de seguretat, segons ha informat el Cap de la Policia Local d’Ondara, Antonio Galiano.

L’objectiu és propiciar les visites al cementeri al llarg de tota la setmana, a partir del dilluns 26 d’octubre, i evitar que es concentren totes en el cap de setmana, del 31 d’octubre i 1 de novembre. Per a això, el Cementeri Parroquial d’Ondara tindrà un horari especial durant tota la setmana, del 26 d’octubre a l’1 de novembre, de 8 a 20 hores, segons ha comunicat la pròpia Parròquia d’Ondara. S’anima a les persones a què acudisquen de forma escalonada, principalment entre setmana, per a poder arreglar les làpides i col·locar les flors. A més, des de les floristeries d’Ondara es va a oferir un servei especial perquè la floristeria s’encarregue de posar directament al cementeri els arreglaments florals, i així evitar un excés d’aforament.

El Cap de la Policia Local, Antonio Galiano ha recordat que l’aforament màxim permès al cementeri d’Ondara és de 150 persones en total (amb 10 persones màxim per cada carrer). La Policia Local d’Ondara incrementarà el nombre d’agents durant tota la setmana, del 26 d’octubre a l’1 de novembre, per a garantir que es complisquen les pertinents mesures de seguretat i sanitàries; controlar l’aforament de vehicles; les mesures de distància entre persones i màscara. En Tots Sants, es marcarà (com tots els anys) un circuit al cementeri, i romandran tallats al trànsit els accessos (com sempre, es prohibirà l’estacionament en l’últim tram del carrer Dénia direcció al cementeri, i estarà tallat el camí Alfatares direcció a Ondara a l’altura de la bifurcació, quedant només l’accés al cementeri des del carrer Dénia). Antonio Galiano ha aprofitat per a recordar a la ciutadania que tracte d’evitar aglomeracions, i que si es pot, la visita al cementeri es realitze abans de l’1 de novembre.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.