RECTA FINAL DE LA PROGRAMACIÓ D’OCTUBRE EN ONDARA, LA JOIA DE LA CULTURA

L’exposició de fotografia, el concert d’Ofèlia i la presentació del llibre «El robatori de Benimassot» tanquen l’agenda d’aquest mes

Ondara, 14.10.20. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, continua aquesta tardor oferint la programació cultural a la Plaça de Bous d’Ondara, com a projecte “Ondara, la Joia de la Cultura” per a acollir esdeveniments culturals en un espai per a fer “cultura segura”. Per al que resta del mes d’octubre, aquesta és la programacióa Ondara:

El divendres 16 d’octubre a les 20 hores a la Casa de Cultura d’Ondara començarà l’Exposició Col·lectiva de Fotografia «Fotoclub Cambra Fosca», que compta amb persones d’Ondara entre els seus integrants. No hi haurà inauguració, però es podran contemplar les obres des d’aquest divendres 16 d’octubre a la Casa de Cultura d’Ondara, amb aplicació de totes les mesures de prevenció del covid-19.

El dissabte 17 d’octubre a les 20:30 hores s’oferirà a la Plaça de Bous d’Ondara un concert de música folk i melòdica, amb el Concert d’Ofèlia (grup que compta entre els seus integrants amb l’ondarenc Josep Alemany). Ofèlia és un grup mixt de metall melòdic, que combina el metall melòdic amb la incorporació d’un instrument tradicional com la “dolçaina” i les lletres en valencià. Presentarà el seu disc de presentació: «Abisme infinit».

I el proper divendres 23 d’octubre a les 20 hores, tindrà lloc a la Casa de Cultura d’Ondara la presentació del llibre «El robatori de Benimassot» de Manel Arcos. Amb aquesta presentació s’aborda el fenomen del bandolerisme. El llibre “El robatori de Benimassot” detalla un curiós assalt perpetrat per la Companyia de Segrestadors de la Marina, liderada per Josep de la Tona de Pedreguer. En la novel·la s’acosta al públic la singular història succeïda a Benimassot (comarca del Comtat), el matí del diumenge 22 de febrer del 1874. Més de 30 bandolers van irrompre en l’església quan tots els veïns acudien a missa per a robar als més rics. Mentre tots els veïns romanien retinguts al temple, els roders van acompanyar u per un als potentats fins a les seues cases per a arramblar amb tot, aconseguint un fabulós botí sense vessar ni una gota de sang. Manel Arcos i Martínez (Oliva, 1965) és un periodista, escriptor i investigador valencià d’història contemporània, conegut pels seus assajos sobre el bandolerisme valencià del segle XIX i per la divulgació d’aquest fenomen. La presentació comptarà amb les intervencions de Manel Arcos i de Toni Ortolà, autor de la il·lustració de portada.

Cal recordar que l’aforament als actes és limitat i per a això s’hauran d’arreplegar invitacions gratuïtes prèviament a la Casa de Cultura d’Ondara, per correu electrònic en joiacultura@ondara.org o en la web

https://lajoiadelacultura.ondara.org/

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.