L’AJUNTAMENT D’ONDARA CULMINA LES MILLORES EN L’AVINGUDA ADOLFO SUÁREZ, LA IL·LUMINACIÓ DEL CAMP DE FUTBOL I EL PATI DE L’ESCOLETA JOAQUINA GAVILÀ

Les obres del camp de futbol estan ja acabades; les de l’Escoleta s’acabaran abans del començament del nou curs (7 de setembre) i les actuacions en Adolfo Suárez estan a punt de finalitzar

Ondara, 01.09.20. L’Ajuntament d’Ondara està culminant en les últimes setmanes la realització d’una sèrie de millores en l’Avinguda Adolfo Suárez, en el Poliesportiu Vicent Zaragoza i en l’Escoleta Infantil Municipal Joaquina Gavilà. Les actuacions s’han sufragat amb càrrec a les Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de la Diputació d’Alacant 2019, amb una quantia total de més de 90.000 euros. Es tracta d’unes obres que van ser aprovades per unanimitat en el ple de l’Ajuntament d’Ondara de juliol 2019, i l’execució de les quals s’ha concretat després de l’alçament de l’estat d’alarma. Les obres corresponen a diversos departaments municipals; Urbanisme i Mobilitat Urbana (dirigit per Francesc Giner); Manteniment Públic i Serveis (dirigit per Pere Picornell); i Manteniment d’Infraestructures (per Miguel Gomis).

Millora de la il·luminació del camp de futbol

En el cas del Poliesportiu Vicent Zaragoza, les actuacions realitzades han consistit en la millora de la il·luminació del camp de futbol; una obra que ja està acabada. Les torres del camp de futbol tenien només 3 focus, la qual cosa era insuficient. Per això s’ha col·locat un quart focus, i s’han canviat totes les lluminàries, sent totes elles ara de LED per a reduir el consum i augmentar la il·luminació. El pressupost empleat en aquest cas ha sigut de 30.381 euros (IVA inclòs).

Ampliació del pati de l’Escoleta

Una altra actuació ha sigut l’ampliació del pati de l’Escoleta Joaquina Gavilà. Segons José Ramiro, Alcalde d’Ondara, aquesta ha sigut “una reivindicació de les famílies i de les persones que treballen allí”, ja que consideren que és important que hi haja una zona de pati per a l’alumnat d’1-2 anys i una altra zona de pati diferent de 2-3 anys. Per a aconseguir l’ampliació, la zona que hi havia amb aparells biosaludables al costat de l’escola infantil s’ha convertit en pati de l’Escoleta. El pressupost d’aquesta actuació és de 32.238 euros. L’obra estarà acabada a temps per a l’inici del curs escolar, el 7 de setembre. Francesc Giner, Regidor delegat de SINMA (l’empresa municipal que gestiona l’Escoleta) ha indicat que les obres d’ampliació del pati s’han complementat amb la renovació del sanejament exterior de l’escoleta (amb una inversió d’11.691 euros a càrrec del pressupost municipal ).

Millores en la seguretat viària de l’Av. Adolfo Suárez

Pel que fa a l’Avinguda Adolfo Suárez, l’actuació impulsada per l’Ajuntament ha sigut instal·lar reductors de velocitat i crear i pintar passos de vianants i ciclistes en els encreuaments, incloent-hi la instal·lació d’il·luminació mitjançant noves fanals solars. A més, s’ha instal·lat la senyalització vial ajustada a les noves condicions de circulació de la zona. El pressupost ha sigut de 32.824 euros i les obres estan pràcticament acabades, com ha recalcat el responsable d’Urbanisme i Mobilitat Urbana, Francesc Giner.

Com a antecedents, cal recordar que l’avinguda Adolfo Suárez és un vial que antigament formava part de la xarxa de carreteres, i quan va ser executada la nova variant de la N-332 la dita avinguda va passar a formar part de les vies municipals, sent una via urbana més d’Ondara. Consta de doble carril i comunica l’entrada nord amb l’entrada oest al nucli urbà. En ser una via ampla i recta que no creua el nucli urbà, els vehicles solen anar a altes velocitats, augmentant el risc de sinistralitat de la via considerablement (encara que ha sigut senyalitzada la limitació de velocitat màxima en tot el seu tram a 50km/h ). L’avinguda Adolfo Suárez és també una eixida natural de vehicles, vianants i ciclistes en diversos encreuaments, la qual cosa, unit a la velocitat a què circulen molts vehicles, suposa un perill important per a la circulació, i especialment per als vianants. Fins aquesta actuació realitza en les últimes setmanes, la via no disposava d’il·luminació, la qual cosa feia augmentar encara més la seua perillositat.

Per aquest motiu, en els dos encreuaments importants de l’avinguda, un en el pas pel “Camí Vell de Beniarbeig” i l’altre pel “Camí Assajador del Molí Coví» (ruta antiga per a anar al Molí Coví i cap a Segària, que serà la futura via «Segària-Vinyals»), l’Ajuntament d’Ondara ha executat una important actuació centrada en la pacificació del trànsit, millorant la seguretat viària. Per a això s’han dut a terme les actuacions necessàries per a disminuir la velocitat dels vehicles i millorar la visibilitat nocturna en els encreuaments existents. Francesc Giner ha assegurat que “aquesta proposta arreplega també les demandes veïnals de residents de la zona i de molta gent, que utilitza les vies que creuen l’avinguda per a la pràctica de l’esport, passejar en família, rutes nocturnes i per a dirigir-se a pobles veïns que disten a 2 km d’Ondara, com és el cas de Beniarbeig i que són coneixedors del perill existent i dels accidents que s’han hagut de lamentar en temps passats”. També ha afegit que “l’Ajuntament continua treballant per a, en un futur immediat, poder donar solució a altres vies importants del municipi que també precisen d’actuacions de pacificació del trànsit i així poder fer més compatible l’ús del vehicle amb l’ús de les motos, bicicletes o de la pràctica de l’esport o de caminar pels carrers i entrades del nostre poble”.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.