AQUEST ESTIU, “CULTURA SEGURA” A LA PLAÇA DE BOUS D’ONDARA

Ondara va acollir aquest cap de setmana la presentació del llibre «150 anys de música i ball a la Marina Alta», el concert de La Fúmiga i el teatre musical de Bandada; a més de la poesia «Llum de Lluna» del dijous

Ondara, 17.08.20. La Plaça de Bous d’Ondara, com a projecte “Ondara, la Joia de la Cultura” per a acollir esdeveniments culturals en un espai segur durant aquest estiu, ha sigut un escenari amb molta activitat aquest passat cap de setmana, en què el públic d’Ondara i de la comarca ha pogut gaudir de quatre esdeveniments diferents; música, teatre, poesia i presentació literària, gràcies a les mesures de seguretat i protocols establits per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, per a fer “cultura segura”, amb el vistiplau de Salut Pública.

El divendres 14 d’agost es va presentar el llibre “150 anys de música i ball a la Marina Alta”; el dissabte 15 d’agost “La Fúmiga” va oferir el concert de la seua gira “Tournar a començar” i ahir diumenge 16 d’agost, va ser el torn del Teatre-Musical «Bandada- On Està Mercé?” per Bandada Teatre. A més, el dijous 13 d’agost, es va oferir una sessió de poesia amb Llum de Lluna, a càrrec de Pepe Tormo.

“150 anys de música i ball a la Marina Alta” va comptar amb la presentació i introducció a càrrec del gerent de la Macma, Jovi Seser, i les intervencions del director i editor de l’obra, Paco Carrió, i del seu autor i coordinador, Antoni Reig. La presentació va incloure la projecció de l’audiovisual sobre solistes i formacions d’Ondara i pobles del voltant, i va ser un homenatge al grups ondarencs Brujos Negros i Los Galos, rememorant així mateix espais d’Ondara com el Teatre Eslava i la terrassa Mi Jardín, entre altres de la comarca, que van ser l’epicentre de la música en la seua època.

D’altra banda, dissabte 15 d’agost, el grup d’Alzira “La Fúmiga”, amb l’organització de Pro21cultural va oferir un concert espectacular a Ondara, vibrant i festiu que va omplir d’alegria la plaça de bous, amb un públic entregat i seguint en tot moment les mesures de seguretat, mascaretes i distància social. La Fúmiga va donar les gràcies a la Regidoria de Cultura i l’Ajuntament d’Ondara per cedir l’espai i poder fer cultura segura.

I finalment, ahir Bandada Teatre va interpretar el seu Teatre Musical «Bandada- On Està Mercé?” ; una divertida obra de varietats interpretada per vuit actrius valencianes que entremesclen humor, cant i clown.

Pel que fa a la resta del mes d’agost, cal recordar que continuarà la programació cultural emmarcada en «Ondara, la Joia de la Cultura». Les entrades s’han d’adquirir amb antelació, de forma gratuïta, en la web de https://lajoiadelacultura.ondara.org/, en on també s’ofereix més informació sobre els actes i protocol de seguretat. La programació elaborada per la Regidoria de Cultura inclou les següents propostes per als pròxims dies: el divendres 21 d’agost a les 22 hores, Cinema per a tots els públics amb la pel·lícula “Shazam”; el dijous 27 d’agost a les 20.30 hores, Recital de Poesia “Llum de lluna” amb Joan Mestre; i el dissabte 29 d’agost a les 23 hores, actuació musical; Fusió Flamenc i clàssica “En clave de clot” presenta “Arrels de nacre”.

A més, la Regidoria de Cultura ha cedit l’espai per a altres esdeveniments, com la “Noche Andaluza” organitzada per la “Casa de Andalucía de Dénia” aquest dijous 20 d’agost a les 22 hores, a la Plaça de Bous d’Ondara – La Joia de la cultura. Amb l’actuació dels grups al cant: Flamenco&Punto; Coro La Marea i Grupo Tarantos; i amb l’actuació dels grups al ball: Alendoy i Alumnes Acadèmia Rebeca Carmona. Per a aquest esdeveniment, la venda d’entrades (10 euros), es farà per mitjà de reserves per telèfon: 689484180 i 661760950. Organitza: Casa de Andalucía de Dénia. (L’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria de Cultura, col·labora cedint l’espai per a l’esdeveniment).

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.