L’AJUNTAMENT D’ONDARA SOL·LICITARÀ LA SUBVENCIÓ DEL NOU PLA PLANIFICA DE LA DIPUTACIÓ PER A ALÇAR L’EDIFICI “CASA DE LA MÚSICA I ARTS ESCÈNIQUES”

El Diputat Provincial d’Infraestructures visita Ondara per a conèixer les inversions realitzades emmarcades en els Plans Provincials

Ondara, 16.07.20. El Diputat Provincial d’Infraestructures i Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez Martín, ha visitat hui Ondara per a conèixer in situ els projectes que està sufragant la Diputació Provincial d’Alacant en aquesta localitat (Centre de Dia; Accés Oest de vianants al nucli urbà), emmarcats en els plans provincials d’Obres i Serveis concedits a Ondara en anys anteriors. La visita ha sigut aprofitada per la corporació municipal per a donar a conèixer al Diputat Provincial el nou projecte per al qual es va a sol·licitar finançament autonòmic: la «Casa de la Música i Arts Escèniques», un edifici polivalent de música i art en la zona de Tossals, amb un pressupost de quasi 700.000 euros.

En primer lloc, el Diputat Provincial, en la seua primera visita realitzada a Ondara, ha sigut rebut en l’Ajuntament per l’Alcalde, José Ramiro; el Regidor d’Urbanisme, Francesc Giner, i membres de la corporació municipal; entre ells el portaveu de Ciutadans, Joan Costa (del mateix partit polític que Javier Gutiérrez, el qual és el portaveu del grup Ciutadans en la Diputació Provincial d’Alacant). En la visita a Ondara també ha participat Oscar Mengual, Diputat Provincial pel PSPV de la comarca.

Després del pas per l’edifici consistorial, on li han explicat els projectes que s’estan duent a terme a Ondara amb finançament provincial, s’ha realitzat la visita precisament a un d’aquests projectes; el Centre de Dia (obra inclosa en el Pla d’Obres i Serveis de la Diputació d’Alacant 2017, a la qual la Diputació destina 337.500 euros). El Centre de Dia s’està alçant en una parcel·la municipal en la zona urbana de Tossals; les obres avancen a bon ritme, i prestarà servei per a 30 places, en una edificació de planta única.

Molt prop, també en la zona de Tossals, està previst construir una nova dotació municipal amb l’ajuda de la Diputació Provincial d’Alacant. L’Alcalde, José Ramiro, li ha explicat al Diputat Provincial d’Infraestructures la intenció del govern local de què Ondara siga inclosa en el nou Pla d’Inversions i Finançament en Infraestructures PLANIFICA 2020-2023 de la Diputació Provincial d’Alacant (que substitueix als Plans Provincials d’Obres i Serveis). L’objectiu és elevar a ple aquest mes de juliol la proposta del projecte “Casa de la Música i Arts Escèniques” per a presentar-la dins del termini previst.

En la seua visita a l’emplaçament on es construirà aquest edifici, el Diputat Provincial d’Infraestructures i Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez, ha expressat que “la Diputació està al costat dels pobles per a fer inversions d’aquestes característiques”, amb la intenció que “la Diputació siga el motor de l’economia, el motor del sector de la construcció, després de la crisi del Covid-19”. Respecte al projecte sol·licitat per Ondara, ha indicat que “són els propis Ajuntaments els que tenen la decisió final; són ells els que ens traslladen una necessitat de la ciutadania, i nosaltres l’única cosa que podem fer és recolzar-ho”. Recalcant que “el Pla Planifica és un pla transparent i equitatiu amb criteris objectius; és el major pla inversor de la Diputació d’Alacant de la història; amb més de 100 milions d’euros en tota la província i que suposa una ferramenta perquè la província es vertebre i l’administració pública estiga al costat dels pobles”.

CASA DE LA MÚSICA I ARTS ESCÈNIQUES

El projecte que Ondara sol·licitarà que s’incloga en el Pla Planifica 2020-2023 de la Diputació Provincial d’Alacant és la “Casa de la Música i Arts Escèniques”, un nou edifici polivalent de música i art, que es construirà en la parcel·la dotacional que disposa l’Ajuntament enfront de la zona verda de Tossals. La parcel·la de sòl urbà dotacional es troba ubicada al carrer Enric Valor nº13 i disposa de tres façanes (el carrer Enric Valor, el carrer Pintor Murillo i la seua façana més llarga recau a un vial de vianants). La parcel·la (en la que actualment estan ubicats de manera temporal un parc per a gossos i un depòsit de vehicles) disposa d’una superfície de 1.160 m². Després de l’aprovació definitiva de la modificació puntual del Pla Parcial Tossals, aquesta parcel·la queda reservada per a l’ús dotacional docent. En ella es pretén alçar un edifici de dues plantes amb una superfície construïda total d’uns 530², amb la que es doblegarà l’espai de l’Aulari de Música, on actualment s’imparteixen les ensenyances musicals a Ondara. Per a la seua creació, des de l’Ajuntament d’Ondara se sol·licitarà a Diputació una inversió de quasi 700.000 euros (el pressupost total de la dotació ascendeix a 697.728 euros, segons la memora tècnica inicial).

Cal indicar que actualment existeix al municipi una instal·lació (Aulari de Música) que ofereix alguns dels usos que es pretenen en el nou edifici. Però la dita instal·lació ofereix problemes de funcionalitat tant per l’espai existent, com per la pròpia configuració de l’edifici que no s’ajusta a les necessitats. Per tant, la solució proposada pretén cobrir les necessitats existents quant a superfície i quant a programa i configuració de la instal·lació; sent un edifici que acollirà les escoles de música, teatre, agrupacions musicals, etc. El termini d’execució per a la realització de les obres descrites s’estima en 14 mesos.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.