EL CENTRE D’INFORMACIÓ JUVENIL D’ONDARA COL·LABORA EN LA PRESENTACIÓ DE MÉS DE 15 AJUDES DE LLOGUER JOVE 2020 DINS DEL PLA DE LA GENERALITAT VALENCIANA

Ondara, 19.06.20. Des que el Centre d’Informació Juvenil de l’Ajuntament d’Ondara es va adherir com a entitat col·laboradora per a la tramitació de les ajudes al lloguer de la Generalitat Valenciana per a l’anualitat 2020, son més de 25 els i les joves d’Ondara que s’han interessat per aquestes ajudes autonòmiques. Finalment, atenent als requisits de la convocatòria, se’n han formalitzat més de 15 a Ondara.

El CIJ de l’Ajuntament d’Ondara ha oferit un servei de difusió, informació i tramitació pròxim als i les joves d’Ondara que abans implicava contactar amb la Generalitat Valenciana o el desplaçament a l’oficina de la vivenda de Dénia.

Des de l’àrea de Joventut, el responsable de la qual és l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, es fa un balanç molt positiu de l’acollida d’aquest servei amb la voluntat de seguir treballant per tal de poder oferir més serveis com aquest, en coordinació amb altres entitats de caràcter supramunicipal, així com en serveis propis que s’adapten a les necessitats dels i les joves d’Ondara.

La població jove és el col·lectiu demandant d’habitatge més nombrós. Al mateix temps, és el col·lectiu més perjudicat pel desajustament entre els mercats residencial i laboral. La desocupació i la precarietat en l’ocupació incideixen en la dificultat de la població jove espanyola per accedir a l’habitatge, bé en règim de propietat o de lloguer, provocant el retard en l’edat d’emancipació. Amb accions com aquesta, es pretén ajudar a pal·liar la situació de dificultat d’accés dels i les joves a la vivenda, ja que de ser concedida l’ajuda, la Generalitat Valenciana se’n fa càrrec de fins a un 50% del total anual del lloguer.

**Foto d’arxiu, de la presentació del CIJ d’Ondara com a punt de tramitació de sol·licituds de lloguer jove**

Publicado en Actualitat, Ajuntament.