COMENÇA EL TERMINI DE LICITACIÓ PER AL PLA D’OBRES I SERVEIS QUE REMODELARÀ L’ACCÉS OEST DE VIANANTS AL NUCLI URBÀ D’ONDARA

1 PROJECTE ACCES2 PROJECTE ACCES 3 PROJECTE ACCES4 PROJECTE ACCES 5 PROJECTE ACCES 6 PROJECTE ACCES

Ondara, 09.06.20. Des d’avui 9 de juny i fins al pròxim dia 29 de juny es poden presentar les ofertes a la licitació de les obres del Pla Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació Provincial d’Alacant 2019, per a la remodelació i millora de l’accés oest de vianants al nucli urbà d’Ondara. A partir d’avui es pot realitzar la tramitació, consultant tant el projecte com el plec de condicions en la plataforma de contractació de l’Estat:

https://contrataciondelestado.es/wps/portal/

Cal recordar que aquest projecte, presentat a principis d’enguany per l’Ajuntament d’Ondara, no s’havia pogut contractar pel fet que fins ara no s’ha tornat a autoritzar per l’Estat els procediments de contractació amb l’administració pública, a causa de l’estat d’alarma a conseqüència de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 (només s’autoritzaven els processos urgents relacionats amb el COVID-19).

Així, des d’avui, les empreses interessades poden presentar-se a la licitació per a executar aquesta obra consistent en la remodelació i millora de l’accés oest de vianants al nucli urbà, i que està inclosa en el Pla Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació Provincial d’Alacant 2019. El projecte que està dotat amb 450.000 euros (337.600 euros seran sufragats per la Diputació Provincial d’Alacant, i 112.600 euros per l’Ajuntament d’Ondara).

El projecte creua de punta a punta el centre del poble; començant des del carrer Picasso i arribant fins al Prado. Garantirà l’accessibilitat; donarà prioritat al vianant i a la bicicleta; millorarà la seguretat dels vianants, al mateix temps que suposarà una important millora de l’espai urbà i de l’entrada oest al nucli urbà. L’actuació pretén crear un accés i recorregut per a vianants en condicions de seguretat, funcionalitat i accessibilitat universal amb una millora ambiental, dotant al municipi d’un recorregut més funcional i desenvolupat per als vianants des de l’entrada oest del nucli urbà fins a arribar al centre del poble. L’actuació inclourà la plantació de nou arbratge i el canvi de l’enllumenat públic, amb la instal·lació de llums LED de baix consum. L’actuació comença des de la pròpia zona verda existent al carrer Picasso, i que conforma l’entrada per a vianants des de Pamis i el Poliesportiu. Les obres de millora comprendran la remodelació de l’aparcament situat en el carrer Picasso, amb una millora ambiental i paisatgística conseqüent amb el seu entorn al costat del barranc. La creació de l’Espai Jove en eixa zona suposarà una modificació de tot l’àrea, amb la necessitat de disposar d’uns accessos adequats. També es canviarà d’ubicació la zona de contenidors i de càrrega / descàrrega. Els passos de vianants seran elevats per a reduir la velocitat dels vehicles, i comptaran amb paviment direccional per a persones invidents. El recorregut continuarà junt amb el barranc, al costat de l’Espai Jove, amb la instal·lació d’una passarel·la elevada pegada al riu, que comunicarà el carrer Picasso amb l’Av. Doctor Fleming. En l’Av. Dr. Fleming es col·locarà un nou pas de vianants i el recorregut accessible, dotat en tot moment d’àmplies voreres i carril bici, continuarà pel passatge fins al carrer Pintor Segrelles. En el carrer Pintor Segrelles la millora comprendrà una remodelació de la plaça triangular que es forma en la seua part sud. En aquest àrea, i en la part posterior de la plaça de bous, es reordenarà l’aparcament i es col·locaran voreres àmplies per a dotar de seguretat al vianant.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.