LA POLICIA LOCAL D’ONDARA NO INTERPOSA CAP DENÚNCIA PER INCOMPLIR EL CONFINAMENT EN LA DESENA SETMANA DE l’ESTAT D’ALARMA

Durant la setmana passada s’ha continuat amb la campanya informativa en comerços i terrasses oberts perquè es complisquen les mesures d’higiene i distanciament social, i per a informar sobre l’ús de la màscara

Ondara, 25.05.20. El cap de la Policia Local d’Ondara, Antonio Galiano, ha informat que en la desena setmana de l’Estat d’Alarma, del 18 al 25 de maig, no s’ha interposat cap denúncia ni sanció per no complir les mesures de confinament durant l’estat d’alarma. Durant l’última setmana, igual que l’anterior, des de la Policia Local d’Ondara s’ha dut a terme una campanya informativa en comerços i terrasses oberts perquè es complisquen les mesures d’higiene i distanciament social, a fi d’evitar aglomeracions, i també per a explicar l’ús de la màscara, i quan no és exigible. En el cas de les terrasses, s’han intensificat els controls en hi haver hagut queixes, perquè alguns clients no respectaven les mesures de separació entre taules. També s’han donat resposta a molts dubtes de la ciutadania sobre el que estava permès fer. Quant a les denúncies interposades la setmana passada, al marge de l’estat d’alarma, hi ha hagut casos de denúncies a joves per fer carreres amb moto.

El Cap de la Policia Local d’Ondara, Antonio Galiano ha recordat que Ondara, municipi amb menys de 10.000 habitants que avui «a priori» s’alliberava de les franges horàries, seguirà encara subjecte a les franges i continuarà vigent encara aquesta setmana l’horari estipulat de 6 a 10 hores i de 20 a 23 hores per a fer esport, el d’eixir a passejar amb els menors de 12 a 19 hores i el dels majors de 10 a 12 i de 19 a 20 hores. L’Orde 427/20 publicada el passat 22 de maig en el BOE que flexibilitzava les mesures de la Covid-19 en els municipis de menys de 10.001 habitants inclou també l’obligació que la densitat de població siga inferior a 100 veïns per quilòmetre quadrat. Ondara té 660 habitants per quilòmetre quadrat. Per tant, la llibertat horària per a fer esport i passejar tindrà, de moment, que esperar, en teoria fins a la fase 2, en la que s’entraria el pròxim 1 de juny (si s’autoritza finalment a la Comunitat Valenciana a entrar en Fase 2 en eixa data). No obstant això, Galiano ha matisat que des d’avui dilluns 25 de maig es pot eixir a passejar tota la família junta o diversos amics, o córrer o muntar amb bicicleta en grup, fins a un màxim de 10 persones en fase 1, en la que ens trobem. Així ho estableix una orde del Ministeri de Sanitat publicada aquest dissabte 23 de maig en el BOE, que elimina les restriccions que obligaven que només poguera eixir un dels progenitors amb un màxim de tres xiquets, o dos adults convivents. També desapareix aquesta limitació en la pràctica de l’esport no professional. Durant aquestes eixides, hauran de mantenir-se la distància de dos metres i les mesures habituals d’higiene. Una altra novetat del BOE de dissabte passat és que es permeten les obres de reforma en vivendes.

D’altra banda, preguntat sobre la reobertura de parcs i pumptrack, Antonio Galiano ha detallat que fins que no canviem de fase segur que no es podrà obrir, amb la intenció que es puguen reobrir les instal·lacions en Fase 2, però sempre depenent del que marque la Generalitat Valenciana que és l’autoritat competent en la matèria.

tancament-parcs-1

Publicado en Actualitat, Ajuntament.