LA BIBLIOTECA D’ONDARA INFORMA DEL SERVEI DE PRÉSTEC DE LLIBRE ELECTRÒNIC E-BIBLIO DE LA XARXA ELECTRÒNICA DE LECTURA PÚBLICA VALENCIANA

ebiblio_ val ebiblio_ val2

Ondara, 24.03.20. La Biblioteca Municipal d’Ondara ha recordat als seus usuaris que poden continuar fent ús dels seus serveis i continuar gaudint de la lectura, malgrat l’estat d’alarma i del tancament al públic de la Biblioteca Municipal.

Gràcies a la plataforma de préstec de llibre electrònic “eBiblio Comunitat Valenciana”, totes aquelles persones que siguen usuàries de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana poden accedir al préstec de llibres electrònics. Per a això, és necessari disposar d’un correu electrònic en la fitxa d’inscripció de la biblioteca. Els interessats a resoldre dubtes o accedir al canvi de contrasenya, poden contactar amb la responsable de la Biblioteca d’Ondara, Amparo Martí, en el telèfon 677997204, o per correu electrònic en biblioteca@ondara.org .

Què és eBiblio?

eBiblio Comunitat Valenciana és un servei de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana (XLPV) que fa possible la lectura de llibres electrònics a través d’Internet.

eBiblio Comunitat Valenciana posa a la disposició de la ciutadania una plataforma tecnològica, que li permet accedir al catàleg i prestar les principals novetats editorials de format digital, per a poder-les llegir en diferents dispositius: tauletes tàctils, telèfons intel·ligents, ordinadors personals o lectors de llibres electrònics (e-readers).

El servei està disponible en l’adreça:

https://comunitatvalenciana.ebiblio.es

El servei ha sigut promogut pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i és gestionat per aquesta.

Com ser usuari d’eBiblio?

Pot fer ús d’eBiblio Comunitat Valenciana qualsevol persona que dispose de carnet d’usuari de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana.

Per a poder accedir a eBiblio Comunitat Valenciana haurà de figurar el seu correu electrònic entre les dades que s’incloguen en la sol·licitud de carnet de biblioteca, correu que només serà vàlid per a un usuari d’eBiblio.

Si no disposa de carnet d’usuari, pot dirigir-se a la biblioteca pública més pròxima que forme part d’aquesta xarxa i sol·licitar-lo.

La biblioteca li proporcionarà una clau o contrasenya que utilitzarà per a accedir a la plataforma d’eBiblio.

En el portal de la xarxa trobarà més informació de la plataforma.

Com tindre en préstec un llibre electrònic?

1.-Inicie la sessió en https://comunitatvalenciana.ebiblio.es amb les seues dades d’accés: número d’usuari (DNI sense lletra) i contrasenya (l’haurà de sol·licitar en la biblioteca).

2.- Accedisca al catàleg: Navegue per la web i trobe llibres de diferents maneres:

Cercador de la pàgina inicial: introduir paraules del títol, autor o ISBN.

Mitjançant les classificacions temàtiques i especials.

3.- Una vegada localitzat el llibre que li interesse, accedisca a la fitxa del llibre per a veure la informació sobre l’obra i la seua disponibilitat:

  • Disponibilitat immediata.

  • Disponibilitat sota reserva: Pot reservar-lo i rebrà un correu electrònic quan estiga disponible.

  • No disponible per superar el nombre màxim de reserves i/o préstecs.

Com llegir llibres electrònics en eBiblio?

eBiblio dona l’opció de llegir els llibres de diverses maneres:

En Streaming a través de qualsevol navegador connectat a Internet SENSE NECESSITAT DE DESCARREGAR-LO.

Descàrrega per a e-readers compatibles o per a llegir en el pc a través de l’Adobe Digital Editions.

Existeixen alguns títols disponibles mitjançant descàrrega del llibre de forma permanent.

IMPORTANT: El nombre màxim de títols que pot tindre en préstec són 3, el període de préstec és de 21 dies i per a revistes electròniques el temps són 3 dies.

Publicado en Actualitat, Cultura.