EL SUBMINISTRAMENT D’AIGUA POTABLE A ONDARA ESTÀ GARANTIT I QUEDEN SUSPESOS ELS TALLS DE SERVEI D’AIGUA MENTRE DURE L’ESTAT D’ALARMA

AVSA_Covid 19_01 AVSA_Covid 19_02

Després de les gestions municipals realitzades per l’Ajuntament d’Ondara, i de la disponibilitat de l’empresa, la concessionària del servei municipal d’aigua ajornarà la facturació del primer trimestre de 2020 fins que acabe l’estat d’alarma

Ondara, 24.03.20. L’Ajuntament d’Ondara ha informat a la ciutadania que des de l’empresa concessionària del servei d’aigua a Ondara, Aguas de València, es garanteix l’abastiment i sanejament de l’aigua durant l’alerta sanitària pel Coronavirus. S’ha implementat un pla de contingència per a garantir que l’aigua que arriba a totes les llars d’Ondara és potable i de bona qualitat, així com que arriba en la quantitat adequada. Segons informa Aguas de València, el pla de contingència s’ha elaborat per a mantenir i garantir el servei d’abastiment durant aquests dies complicats que estem vivint.

Des d’Aguas de València es recorda que la seua oficina d’atenció al públic a Ondara roman tancada, i s’insta a la ciutadania a no eixir de casa. S’assegura a més que no es tallarà a ningú l’aigua mentre dure l’estat d’alarma. Els usuaris tenen a la seua disposició els telèfons d’atenció al client 963860600 i d’avaries i emergències 963860638, que es troben reforçats en aquests moments per personal addicional.

Cal destacar que després de les gestions municipals realitzades per l’Ajuntament d’Ondara, i de la disponibilitat de l’empresa, la concessionària del servei municipal d’aigua ajornarà la facturació del primer trimestre de 2020 fins que acabe l’estat d’alarma (la factura seria la corresponent al mes d’abril).

**Comunicat Aguas de València: Donada la situació d’alerta provocada pel COVID-19, les diferents autoritats competents han anat adoptant una sèrie de mesures orientades a protegir la salut i la Seguretat dels ciutadans, contenir la progressió de la malaltia i reforçar el sistema de salut pública. Davant d’aquesta situació, el compromís d’Aguas de València per a mantenir el Servei de les infraestructures hidràuliques que gestiona és total. Així el Comitè de Crisi d’Aguas de València es va reunir el passat 12 de març per a aprovar i aplicar immediatament el seu Pla de Contingència, que inclou mesures d’autoprotecció recomanades per les autoritats sanitàries i municipals.

S’han elaborat un conjunt de protocols que garanteixen una ràpida substitució del personal, en el cas que poguera veure’s afectat per la malaltia, amb l’objectiu de garantir sempre el funcionament efectiu, especialment de les plantes potabilitzadores, el subministrament d’aigua potable en alta i en baixa, a tots els municipis que gestionem, la correcta operació de les estacions depuradores i el manteniment de les xarxes d’aigua potable, sanejament i col·lectors de depuradores. Aquest Pla de Contingència respon a tots els escenaris a què ens puga portar aquesta crisi sanitària, en els seus diferents graus, i ja està funcionant a ple rendiment. Alguns dels aspectes més rellevants del Pla de Contingència, orientat a assegurar la qualitat i quantitat del servei d’aigua potable i de depuració, així com la salut de tot el personal encarregat de proporcionar-lo, són:

-Les oficines d’atenció al client de Global Omnium estaran tancades donada la situació d’alerta generada i com a mesura preventiva davant del COVID-19.

-Els usuaris tenen a la seua disposició els telèfons d’atenció al client : 963.860.600 i d’avaries i emergències : 963.860.638, que es troben reforçats en aquests moments per personal addicional.

-També tenen a la seua disposició l’oficina virtual www.aguasdevalencia.es on poden realitzar totes les seues consultes.

-Queden suspesos els talls de servei de l’aigua, per a garantir el subministrament bàsic d’aigua potable a tots els clients mentre dure aquesta situació.

-Hem establit com a criteri general, polítiques de teletreball per a tot el personal d’Aigües de València als que els és possible continuar realitzant les seues tasques des de sa casa.

-Hem dividit els equips operatius i rotatius de confinament, a fi de garantir baixes eventuals per contagi, que ens garanteixen el manteniment i la qualitat de l’operativa del Servei

-Addicionalment hem previst equips d’intervenció immediata confinats i preservats, per al cas en què anessen necessaris en l’operativa del servei.

-S’ha format a tot el personal en mesures d’autoprotecció, se’ls ha subministrat les EPIS de treball i se’ls exigeix un compliment molt estricte respecte d’això.

-S’ha establit la suspensió de les obres no urgents, o que no afecten sensiblement la garantia en l’operativa del servei. Es mantenen els treballs de reparacions greus o molt greus en la xarxa d’abastiment.

-S’han pres les mesures necessàries per a disposar d’un bon aprovisionament de materials i reactius químics, que ens permet afrontar amb total garantia aquesta situació.

-Aquest pla es revisa periòdicament i s’adapta en funció de com es vaja desenvolupant la crisi sanitària, per a garantir el servei amb absoluta normalitat.

La direcció d’Aguas de València vol posar en valor la col·laboració, el compromís i la consciència responsable de tot el personal per a contribuir al funcionament normal del servei i a la resposta de l’alarma generada. El nostre personal contínua treballant, aplicant el pla de contingència establit, per a assegurar el subministrament d’aigua potable a totes les llars, amb la màxima garantia habitual. No isques de casa per a comprar aigua. Com sempre, Aguas de València te la serveix en ta casa. Tingues present que en l’aixeta de la teua casa tens aigua en quantitat suficient i amb les màximes garanties de qualitat.”

Para RRSS_01

Publicado en Actualitat, Ajuntament.