? COMUNICAT OFICIAL GVA: SUSPENSIÓ D’ACTIVITAT DOCENT EN TOTS ELS NIVELLS EDUCATIUS A PARTIR DEL DILLUNS 16 DE MARÇ

? COMUNICAT OFICIAL GVA: Suspensió d’activitat docent en tots els nivells educatius (Universitats, Batxillerat, Educació Secundària, Primària i Infantil, Escoletes, Formació Professional i uns altres) a partir del dilluns 16 de març.

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha informat de que se suspèn «tota l’activitat docent, tant en educació primària, secundària i formació professional com també en l’ensenyament universitari» a la Comunitat Valenciana a partir del dilluns,16 de març.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha determinat, com a conseqüència de la situació i evolució del coronavirus, la suspensió temporal de l’activitat educativa presencial en tots els centres, etapes, cicles, graus, cursos i nivells d’ensenyament de la Comunitat Valenciana.

La Taula Interdepartamental per a la prevenció i actuació enfront del coronavirus s’ha reunit en la vesprada d’aquest dijous per a abordar les mesures que prendrà el Consell en l’àmbit educatiu i formatiu per a frenar l’avanç del COVID-19.

Segons ha explicat als Mitjans de comunicació, Puig ha afirmat que amb aquesta decisió es pretén «fer el màxim esforç possible per a posar fi a aquesta situació tan complicada».

Així mateix, el president ha indicat que, durant la reunió, també s’han iniciat treballs per a altres possibles mesures, que la Taula adoptarà en la seua reunió del divendres, després del Ple del Consell.

Instruccions d’Educació de la Generalitat

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat que la suspensió temporal de l’activitat acadèmica «no ha sigut una decisió fàcil, però l’evolució dels esdeveniments ha fet totalment necessari adoptar una mesura d’aquestes dimensions».

Així mateix, ha assenyalat el «permanent contacte» de la Conselleria amb els titulars d’Educació d’altres comunitats autònomes més afectades, com Madrid i el País Basc, i amb el Ministeri d’educació i formació professional, a fi de «estar plenament coordinats» i «prendre les accions amb cohesió i coherència en el conjunt de l’Estat».

Davant d’aquesta situació i a fi de mantenir un acompanyament educatiu a l’alumnat el més normalitzat possible mentre es mantinga aquesta suspensió temporal de l’activitat educativa presencial, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha dictat unes instruccions que deuran de seguir tots els centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics.

La suspensió de l’activitat educativa presencial serà aplicable a partir del dilluns 16 de març, i es mantindrà mentre estiga en vigor aquesta suspensió de les activitats docents fins a nova orde.

El personal docent, no docent, d’administració i serveis així com qualsevol altre que presta serveis en els centres educatius públics i concertats assistirà, amb caràcter general, als centres educatius.

A més, la direcció del centre podrà promoure els sistemes de treball a distància o semipresencial quan aquests garantisquen la continuïtat i seguiment de les activitats educatives previstes en aquesta resolució.

La direcció dels centres, amb la col·laboració del conjunt del professorat, coordinarà la planificació de la programació lectiva durant el període de no assistència en el centre i establirà, si fa falta, el calendari de les reunions necessàries per a garantir la coherència de la resposta educativa donada pel centre en relació als diferents nivells i ensenyances oferides.

Universitats

Per la seua banda, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha confirmat que se suspèn també l’activitat docent en les universitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana i Centres Superiors d’Ensenyances Artístiques, una decisió que «s’ha pres, igual que en els centres educatius, per a prevenir eixe possible contagi i contenir la situació».

En aquest sentit, Pascual ha indicat que ha mantingut contacte «contínuament amb els rectors de les universitats» i ha indicat que els centres universitaris «facilitaran els mitjans necessaris perquè la docència puga seguir impartint-se de forma virtual, sense que siga necessària la presència física dels alumnes per a prevenir eixe contacte en els campus».

«Autotest» per a resoldre dubtes

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha actualitzat les dades dels pacients en la Comunitat i ha informat que el telèfon d’informació 900 300 555 ha rebut ja més de 11.100 telefonades.

A més, com a novetat, ha destacat que s’ha habilitat un autotest en la pàgina web de la Conselleria perquè totes les persones que tinguen dubtes comproven si presenten simptomatologia compatible amb el virus i s’informen dels passos que s’ha de seguir.

Aquesta ferramenta pretén alleugerir el flux de cridades al telèfon d’informació i, segons ha especificat la consellera també ofereix «informació addicional per als pacients que ja estan aïllats a casa i ha rebut ja 60.000 visites des d’aquesta vesprada».

Publicado en Actualitat, Ajuntament.