COM A AFECTA EL CORONAVIRUS A L’AGENDA ESPORTIVA?

En relació amb l’agenda esportiva, la Regidoria d’Esports d’Ondara informa que els clubs queden supeditats a les instruccions que decidisca cada federació (**de moment són aquestes**):

  • En Futbol: La Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana ha decidit suspendre tots els actes prevists i totes les competicions territorials a causa de la crisi del COVID-19. La decisió de la FFCV ve com a conseqüència de l’última circular de la RFEF, en la que es recomana explícitament la suspensió de tots els partits, així com de les recomanacions de les autoritats sanitàries. La suspensió d’actes i competicions entra en vigor a partir del dimecres 11 de març i tindrà una duració inicial de dues setmanes, subjecte als canvis que aconsellen en cada moment les autoritats sanitàries i esportives. Aquesta suspensió afecta totes les competicions gestionades per la FFCV, inclosos partits amistosos, i als actes organitzats per la FFCV per a aquestes dues setmanes.

    A Ondara, els entrenaments de futbol continuen de moment amb normalitat.

  • En Bàsquet: Comunicat Oficial de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana (FBCV) pel qual es suspenen amb caràcter immediat totes les Competicions FBCV i IR, les activitats del Programa de Tecnificació i les d’àrbitres i oficials de taula. Aquesta Federació de Bàsquet suspèn amb efecte immediat, des d’aquest dijous 12 de març i fins al pròxim dia 26, totes les competicions FBCV i IR, activitats del Programa de Tecnificació i d’àrbitres i oficials de taula. Respecte a la represa de les activitats, s’anirà informant convenientment conforme vaja evolucionant la situació.

  • En Pilota, segons informa la Federació de Pilota Valenciana, i atenent al comunicat de la Generalitat Valenciana – GVA Cultura i Esport respecte els esdeveniments esportius d’àmbit territorial, s’indica que respecte les competicions autonòmiques i amateurs no es prendrà cap mesura més enllà de les recomanacions sanitàries bàsiques, com incrementar la higiene. Per tant totes les activitats continuen amb normalitat mentre no s’indique el contrari per part de les autoritats competents. Esta vesprada després de la reunió a les 15:30h de tots els estaments de la pilota, es comunicaran les decisions preses respecte el món de la pilota davant la crisi epidemiològica.

  • En Gimnàstica Rítmica, s’ajorna fins a nova orde la celebració, en el pavelló municipal d’Ondara, de la segona fase de la Lliga Comarcal d’Escoles de Gimnàstica Rítmica, prevista per al diumenge 22 de març 2020, seguint les indicacions del Consell Superior d’Esports, Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Direcció General d’Esports i RFEG, que ha notificat que els esdeveniments no classificatoris s’han d’anul·lar fins a nova informació, segons ha comunicat la Federació de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana.

  • En Tennis Taula: Davant de la situació generada amb el contagi del COVID-19, la situació de tancament d’instal·lacions esportives en algunes comunitats autònomes i a fi d’evitar riscs, a proposta de la Direcció d’Activitats, la Comissió Delegada de la Real Federació Espanyola de Tenis Taula ha aprovat l’ajornament de tots els partits de les competicions de Lligues Nacionals de Superdivisió Masculina i Femenina, Divisió d’Honor Masculina i Femenina, Primera Divisió Masculina i Femenina, i Segona Divisió Masculina, a disputar des del divendres 13 de març fins al diumenge 22 de març. Des de la Real Federació Espanyola de Tenis de Taula a més es recomana a les federacions territorials que, en el mateix sentit i per les mateixes raons, procedisquen a ajornar les competicions territorials.

REGIDORIA D’ESPORTS * AJUNTAMENT D’ONDARA

  • En Atletisme: s’ajorna el Circuit a Peu Marina Alta

El Circuit a Peu Marina Alta ha quedat ajornat sense data seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries per la crisi del Coronavirus. Aquest matí s’han reunit el President del Circuit a Peu amb el Club d’Atletisme Gata, l’empresa Somesport i els alcaldes de les poblacions de Gata i El Verger, que acollien les pròximes curses, i han pres aquesta decisió de suspendre el circuit fins que es puguen celebrar. Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat hui la resolució de mesures excepcionals per a esdeveniments de competició esportiva on recull que les competicions no professionals i que no tinguen implicació classificatòria, s’ajornen o se suspenguen. Així com la recomanació que , per evitar l’extensió de la malaltia Covid-19, s’evite qualsevol esdeveniment massiu.

Publicado en Actualitat, Esports.