ELS AGRICULTORS D’ONDARA VAN ASSISTIR A LA MANIFESTACIÓ A VALÈNCIA

sdr

La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament d’Ondara, conjuntament amb la de l’Ajuntament de Pedreguer, va posar a disposició dels llauradors d’ambdós municipis un autobús per a traslladar-se a València, a on també va acudir el Regidor de l’àrea, Pere Picornell

Ondara, 17.02.20. Divendres passat 14 de febrer, més de 20.000 agricultors i uns 1.000 tractors van col·lapsar el centre de València en la major resposta del sector agropecuari de la Comunitat Valenciana durant aquest segle, per a exigir preus justs per a les seues produccions i denunciar la demagògia i l’engany de les polítiques buides que els han portat a una situació límit. La tractorada – manifestació, convocada per les organitzacions professionals agràries que formen part d’ASAJA a la Comunitat Valenciana – l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), ASAJA Alacant-Joves Agricultors i la Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló (FEPAC-ASAJA)–, La Unió de Llauradors i Ramaders i la Unió de Xicotets Agricultors i Ramaders del País Valencià (UPA-PV); així com amb el suport de Cooperatives Agro-alimentàries i centenars d’Ajuntaments i entitats socials, va eixir des de la Plaça de Sant Agustí amb la pancarta amb el lema: «Basta d’enganyar als agricultors i ramaders».

Des de l’Ajuntament d’Ondara, segons ha recalcat el Regidor d’Agricultura, Pere Picornell, es recolza als agricultors i llauradors en aquestes demandes i per això, es va decidir posar a la seua disposició un autobús per a traslladar les persones interessades fins a València per a sumar-se a aquesta manifestació. L’autobús es va llogar conjuntament pels Ajuntaments d’Ondara i de Pedreguer, i va portar a mig centenar d’agricultors i regants d’ambdós municipis a la mobilització de València. Tant el Regidor d’Agricultura d’Ondara, Pere Picornell, com el de Pedreguer, Héctor Mulet, van secundar també la mobilització i van acudir a València, junt amb els agricultors d’ambdós municipis.

els regidors ondara i pedreguer manifesta

Entre les reivindicacions cal destacar la revisió de la Llei per a millorar el funcionament de la cadena alimentària, crear un Observatori de Preus i que es perseguisca la venda a pèrdues en la Llei de Comerç Detallista; pressupost suficient per a cobrir les necessitats de les persones assegurades en el sistema d’assegurances agràries i la implantació d’una assegurança de costs/ingressos agraris, entre altres coses.

davsdr

sdrsdr

sdr

Publicado en Actualitat, Ajuntament.