TRIDIMENSIONALITAT V OFEREIX 17 IMPACTANTS INTERVENCIONS ARTÍSTIQUES AL PRADO D’ONDARA FINS A L’1 DE MARÇ 2020

Les intervencions plàstiques han sigut creades per artistes de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives Gata 2020 expressament per a aquest espai

inauguracio exposicio (3) inauguracio exposicio (4)

Ondara, 10.02.20. Divendres passat es va inaugurar al Prado d’Ondara la interessant exposició d’art Tridimensionalitat V. En la inauguració van estar presents més d’un centenar de persones, entre artistes, membres de la corporació i de col·lectius locals i comarcals. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; l’Alcalde de Gata, Josep Francesc Signes així com el professor de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata, Josep Ginestar, van ser els encarregats d’inaugurar la mostra. L’esdeveniment va comptar membres d’aquest col·lectiu artístic, així com representes d’altres corporacions municipals de la Marina Alta. La mostra es pot visitar al Prado durant quatre caps de setmana, fins a l’1 de març, i està organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, que dirigeix Raquel Mengual.

inauguracio exposicio (1)

Aquesta proposta artística contemporània pren per cinquè any consecutiu com a escenari el Prado, consolidant-se com una mostra de referència dins de les arts plàstiques en la comarca, i reivindicant el recinte del Prado com una plataforma per a l’exhibició d’art i per a projectar el talent de les arts plàstiques que es desenvolupen en la Marina Alta. La mostra ha sigut realitzada pels alumnes de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata 2020, els que han creat unes obres expressament per a ser exposades al Prado. Tridimensionalitat V compta amb les instal·lacions artístiques de 17 artistes de la comarca: Manuela Paszkowsky, Said Ben Salah, Conchi García, Joan Roselló, Mar Fornés, Anna Climent, Héctor Lloret, Pep Aguilar, Mª Isabel de Piero, Mª José Cholbi, Guido Bonpadre, Genoveva Regidor, Tagomago, Blanca Hernando, Isabel Soler, Osvaldo Sánchez, i l’artista d’Ondara, Mariví Puigcerver.

Unes obres molt eclèctiques, algunes d’elles de grans dimensions, que prenen els diferents espais del recinte, realitzades amb distints materials; plàstics, paper, llums, fusta, alga posidònia, un armari de fusta, un llit de ferro, pintura, escaiola, un crani, espècies, resina, vares de ferro, cartolina, palla, arena, tela, caragols, … Les obres exposades expressen i transmeten al públic conceptes que van des de la denúncia pel maltractament als animals fins a la violència de gènere, passant pel pas del temps, el record als éssers volguts, les faules en campanya electoral, la immigració, els naufragats… Tots ells s’integren en unes obres que no deixen a ningú indiferent.

obres (1)obres (3)

obres (6)obres (5)

obres (2) obres (4)

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, ha agraït als alumnes de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata la seua participació en aquesta proposta artística, donant-los les gràcies per “provocar-nos”. A més, ha aprofitat per a convidar els veïns i veïnes d’Ondara i de la Marina Alta a què visiten aquesta mostra, i ha recalcat que en anteriors edicions, ha sigut visitada per més de mil persones. Així mateix, ha agraït la seua col·laboració a l’Ajuntament de Gata de Gorgos, pel suport que brinda a l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives, els artistes de la qual han creat les obres.

inauguracio exposicio (2)

L’Alcalde de Gata de Gorgos, Josep Francesc Signes, ha recordat els inicis d’aquesta escola artística pública municipal (Escola de Plàstica Experimental A. Vives), i ha reivindicat que els artistes han d’estar en llocs on tots puguen veure les seues obres; aprofitant per a reivindicar també la iniciativa d’Art al Vent de Gata de Gorgos.

El professor de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata, Josep Ginestar, va indicar en la inauguració que les peces que es mostren en Tridimensionalitat reivindiquen temes, problemes que estan ocorrent en aquest món; i va donar les gràcies al públic per vindre perquè “a través de les vostres mirades, les obres existeixen”. Va exposar que les obres de Tridimensionalitat expressen diversos tipus d’art; i que cada obra s’ha de mirar en una clau; algunes són més intimistes; altres més rotundes; altres en què el més important és el missatge que es transmet; i algunes en què també se li atorga importància a la forma.

L’exposició es pot visitar en el Prado d’Ondara fins a l’1 de març 2020, els dijous, divendres, dissabtes i diumenges de 18 a 20 hores, i els dissabtes i diumenges també en horari matutí, de 11:30 a 13:30 hores.

Més imatges exposició:

https://www.facebook.com/pg/laveudondara/photos/?tab=album&album_id=2946384182048337

Publicado en Actualitat, Cultura.