EL CONSELLER D’ECONOMIA VISITA LES OBRES DELS POLÍGONS D’ONDARA SUFRAGADES PER L’IVACE

visita conseller ondara (1) visita conseller ondara (2)

José Ramiro ha aprofitat per a exposar-li al Conseller les necessitats dels polígons industrials d’Ondara; destacant entre elles la dotació de nous accessos al parc comercial

Ondara, 07.02.20. El Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana, Rafael Climent González, ha visitat aquest matí les actuacions de millora i modernització subvencionades per l’Ivace (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) en els polígons industrials d’Ondara, que van ser executades en 2019, amb una quantia total de 192.940,61 euros.

visita conseller ondara (3) visita conseller ondara (4)

Rafa Climent ha destacat que des de l’Ivace “hem invertit 3,24 milions d’euros per a millorar 11 polígons industrials de 10 municipis en la Marina Alta i la Marina Baixa”. Climent ha recordat que aquestes subvencions formen part de les convocatòries d’ajudes de l’Ivace per a projectes de millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics dels exercicis 2018-2019 i 2019. Per al titular d’Economia aquestes ajudes “són clau per a millorar la imatge i serveis de les àrees industrials de la Marina, per a fer-les més atractives contribuint així a consolidar el procés de reindustrialització i a generar ocupació sostenible i de qualitat”. Així, ha manifestat que les actuacions de millora en els polígons industrials de la Comunitat “són un clar exemple de la col·laboració entre l’administració local i autonòmica en benefici de la ciutadania”. “A majors serveis, infraestructures i qualitat en les àrees industrials – ha explicat- millora la implantació d’empreses així com la productivitat de les ja instal·lades, redundant directament també en els treballadors i veïns dels municipis”.

visita conseller ondara (9) visita conseller ondara (10)

En la seua visita al municipi, Climent ha estat acompanyat per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i membres de l’Equip de Govern, així com dels directors dels projectes. En primer lloc, el Conseller ha visitat el propi Ajuntament, on ha recorregut les dependències municipals saludant els treballadors, i ha signat en el llibre d’Honor. En el despatx d’Alcaldia, ha conegut de primera mà els projectes objecte de la seua visita a Ondara, amb els plànols dels mateixos i l’explicació a càrrec de l’Alcalde i del tècnic redactor. A continuació, s’ha traslladat a les dues zones industrials on s’han realitzat les millores sufragades per l’Ivace.

José Ramiro li ha explicat al Conseller que amb la subvenció a l’Ajuntament d’Ondara per part de l’Ivace, les obres han permès guanyar espai per al vianant en la zona de serveis Marjals i l’Avinguda d’Alacant, i millorar el manteniment i la seguretat de vehicles i vianants en la zona del parc comercial. La millora del polígon en la zona de serveis Marjals i l’Avinguda d’Alacant es va realitzar amb un import de 112.704,96 euros; i en el sector Marjals 5-6-7 (zona del parc comercial), de 80.235,65 euros. En la seua explicació al Conseller, José Ramiro ha aprofitat a més per a exposar-li les necessitats dels polígons industrials d’Ondara; destacant especialment la urgència de realitzar noves connexions viàries d’accés al polígon Marjals 5,6,7, que consistiria en un desdoblament de la carretera per a evitar la rodona elevada. En aquest cas, en la fase de finançament, es podria sol·licitar ajuda econòmica a l’IVACE. D’altra banda, com ja es va confirmar amb la posada en marxa de les obres en l’Avinguda d’Alacant, la intenció municipal és continuar amb noves actuacions de millora en una segona fase del projecte, perquè en un futur es puguen ampliar les pròpies voreres actuals del vial de l’Av. Alacant, millorant les condicions d’accessibilitat i conversió en zona de vianants.

Cal destacar que el seu recorregut per l’Avinguda d’Alacant, el Conseller també ha visitat una jove empresa local dedicada a l’automatització i robòtica industrial, Iobi.

visita conseller ondara (5) visita conseller ondara (6)

Millora del polígon en la zona de serveis Marjals i l’Avinguda d’Alacant

En el cas de la zona de serveis Marjals i l’Avinguda d’Alacant, les obres han suposat la recuperació de l’espai per a la gent, gràcies al carril bici i la vorera per a vianants. Les actuacions van incloure la millora del trànsit mitjançant la construcció d’una mitjana i dues rotondes (incloent arbratge com a millora ambiental); la millora de la senyalització i identificació de carrers, i la millora de la mobilitat de vianants urbana mitjançant la dotació d’una zona-carril de vianants (blau), així com la creació d’un carril bici (de color roig) amb el que es dóna continuïtat al carril bici que entra des de la carretera de Dénia i connecta amb el del parc comercial. Quant a les zones d’aparcament, s’han repintat i reordenat de forma perpendicular a l’eix del vial de l’Av. d’Alacant, amb la qual cosa s’han guanyat més places d’aparcament; en total, 120 places d’una amplària de 3 metres, per a tot tipus de vehicles. En aquest sentit, es puntualitza que abans de l’actuació executada ara, es produïa confusió en els aparcaments (s’arribava a aparcar en segona i inclús tercera fila).

Millora del Sector Marjals 5, 6 i 7

visita conseller ondara (7) visita conseller ondara (8)

Respecte al sector Marjals 5-6-7 (parc comercial), les accions han inclòs millores de l’enllumenat públic, senyalització horitzontal, vertical, identificació de carrers, paisatgística (mitjançant actuació en zona verda), de la imatge del polígon, i de la mobilitat urbana mitjançant la creació d’un carril bici. S’ha millorat la imatge d’accés de la zona del parc comercial amb formació de jardins a un costat i a l’altre de l’entrada principal. A més, s’han creat passos de vianants elevats en l’avinguda Costa Blanca amb reductors de velocitat.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.