ONDARA ELEVA A PLE LA PETICIÓ DE SUBVENCIONS PER A POSAR EN MARXA ENGUANY EL CONSELL LOCAL D’INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

IMATGE PROGRAMA CLIA

Ondara, 29.01.20. Ondara celebra aquest dijous 30 de gener la sessió plenària ordinària corresponent al mes de gener, sent aquest ple el primer de 2020. Entre els punts de l’orde del dia destaca la petició de subvencions a la Generalitat Valenciana dirigides a programes de promoció dels drets de la infància i de participació infantil per a l’exercici 2020; en concret, per a posar en marxa a Ondara enguany el Consell Local de la Infància i Adolescència (CLIA). Segons ha informat l’Alcalde d’Ondara i responsable de l’àrea de Joventut, José Ramiro, l’objectiu és que Ondara dispose d’un Consell de la Infància, on els xiquets i xiquetes siguen tinguts en compte com a subjectes amb drets i poder de decisió, complint així amb el compliment dels seus drets arreplegats a la Convenció dels Drets de xiquetes i xiquets.

En concret, en el ple del 30 de gener, s’elevarà a aprovació sol·licitar a la Convocatòria de la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana ajuda per a desenvolupar el programa «Caminant cap al CLIA d’Ondara», sol·licitant la màxima subvenció basant-se en la convocatòria. El programa «Caminant cap al CLIA d’Ondara» té un pressupost total de 5.870 euros per a poder desenvolupar les diferents accions contemplades.

El Consell Local de la Infància i Adolescència d’Ondara permetrà impulsar la participació infantil en l’entorn més pròxim dels xiquets i xiquetes, fomentant processos participatius que a més, garantiran la igualtat dels drets dels xiquets i xiquetes, promovent persones amb la capacitat de respectar la diferència, la diversitat i les possibilitats dels altres, en un context plenament democràtic. A Ondara, el I Pla de Participació Ciutadana contempla la creació del Consell Local d’Infància i Adolescència com a ferramenta per a la participació i també el II Pla d’Igualtat d’oportunitats entre homes i dones aprovat pel ple municipal al desembre de 2019, contempla la ferramenta del Consell d’Infància i Adolescència com un espai per a la socialització i l’educació no formal, que servisca per a la transformació de pràctiques excloents i discriminatòries que potencien estructures desiguals i excloents envers del foment per la igualtat entre xiquets i xiquetes ja des d’edats primerenques. Encara que en el CLIA no estan tots els xiquets i xiquetes, sí que estaran representats sota els principis d’inclusió, igualtat i paritat, com constarà al reglament.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.