EL CENTRE DE COORDINACIÓ D’EMERGÈNCIES HA EMÈS AVÍS ESPECIAL PER TEMPORAL A L’ÀREA MEDITERRÀNIA DE NEU, PLUJA, VENT I FENÒMENS COSTANERS A PARTIR DEL DIUMENGE 19 DE GENER

Avis_de_Riscos

Avis_de_Riscos_01 Avis_de_Riscos_02

Emergències adverteix de l’arribada d’un fort temporal d’hivern acompanyat de neu, pluja, vent i fenòmens costaners a partir d’aquest diumenge 19 de gener 2020

El Centre de Coordinació d’Emergències ha emès aquest divendres un avís especial davant de l’arribada d’un fort temporal d’hivern a partir del diumenge 19. Aquest temporal portarà associats fenòmens de neu, pluja, vent i fenòmens costaners.

Pràcticament totes les zones de l’interior es veuran afectades per la neu, mentres que el vent i els fenòmens costaners se centraran en les zones litorals que a més tindran pluges de tipus persistent.

Està previst que aquest temporal s’inicie a últimes hores del diumenge, amb cotes de neu molt baixes en la matinada del dilluns.

Amb tot açò, des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències es recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant eixos dies el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat, amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.

Recomanacions particulars

L’avís emès en el matí d’aquest divendres ve acompanyat d’unes recomanacions particulars on s’aconsella extremar la precaució en els àmbits següents:

-Municipis de l’interior: estar preparats davant dels problemes en la xarxa viària que puguen portar a situacions d’aïllament temporal, sobretot comprovar les comunicacions per a informar de qualsevol tipus d’incidència.

-Municipis costaners: especial atenció als passejos marítims que podran veure’s afectats per un temporal de fort vent i onatge. Les pluges podrien tenir una certa intensitat en el sud de València i nord d’Alacant.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.