ONDARA PRESENTA EL IV PREMI DE COMPOSICIÓ PER A DOLÇAINA I PIANO – FESTACARRER 2020 AMB UN RECITAL

presentacio premi composicio festacarrer (1)presentacio premi composicio festacarrer (2)

Com a novetat, s’atorgarà en aquesta edició el premi del públic (dotat amb 500 euros i concedit per la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters), a través de votacions in situ; a més s’ha augmentat la dotació i el primer premi serà de 1.250 euros concedit per l’Ajuntament d’Ondara

Ondara 14.01.20. Divendres passat 10 de gener es va celebrar en la Casa de Cultura d’Ondara, emmarcada en la programació de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, la presentació del IV Premi de Composició per a dolçaina i piano “Festacarrer” d’Ondara 2020. Un certamen de composició musical que és únic al País Valencià per les seues característiques, en tractar-se de composicions originals per a la dolçaina i el piano.

presentacio premi composicio festacarrer (5) presentacio premi composicio festacarrer (6)

La presentació del Premi de Composició Festacarrer 2020, que enguany compleix la seua 4a edició, va anar a càrrec de Josep Alemany a la dolçaina i David González al piano. Els músics van interpretar diferents peces compostes per a dolçaina i piano; «Les noses del manyà» de José Rafael Pascual Vilaplana; «Mariona» de Begoña González; «Amor a mort» d’Enric Montsant; i «Valencianies» de David Posteguillo Moscardó (autor guanyador del premi de la tercera edició del certamen en 2019). A més es va interpretar el bis “Lágrimas negras” (música llatina).

presentacio premi composicio festacarrer (3) presentacio premi composicio festacarrer (4)

El recital del divendres va ser molt aplaudit pel públic assistent. Des de l’organització s’ha aprofitat per a agrair als participants la seua presència, destacant que es va tractar d’un públic molt variat, i que aquest premi de composició cada vegada compta amb més participació; de fet, a l’última edició es van presentar 6 composicions a aquest premi; segons Josep Alemany, són moltes obres per a un premi d’aquestes característiques i dificultat, per un instrument complicat com és la dolçaina.

Respecte a la nova edició del IV Premi de Composició per a dolçaina i piano “Festacarrer” d’Ondara 2020, cal destacar que les obres guanyadores es presentaran en la 25a edició del Festacarrer 2020, que se celebrarà a principis del mes de juny. Com principal novetat, s’atorgarà en aquesta edició per primera vegada el premi del públic (dotat amb 500 euros i concedit per la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters), a través de votacions in situ en la mateixa presentació. Quant a les bases del premi, cal destacar que s’ha augmentat la dotació dels premis, i el primer premi serà de 1.250 euros concedit per l’Ajuntament d’Ondara. Les obres seran interpretades per Josep Alemany Ortolà i David González a la Casa de Cultura d’Ondara el divendres 5 de juny. El termini d’admissió d’originals finalitzarà el dia 24 d’abril de 2020. Aquests s’enviaran a l’Ajuntament d’Ondara, Departament de Cultura, Plaça del convent n.º 2, 03760 Ondara.

BASES IV CONCURS PIANO BASES IV CONCURS PIANO_01

Publicado en Actualitat, Cultura.