ONDARA VA GAUDIR DE L’ESPECTACULAR CAVALCADA DE REIS 2020 ORGANITZADA PER LA REGIDORIA DE FESTES I TRADICIONS

Els Reis Mags van acudir en vistoses carrosses i van comptar amb un gran ambient musical i festiu, en una Cavalcada que va comptar com a novetat amb diversos animals

Ondara, 07.01.20. La màgia i la il·lusió van omplir els carrers d’Ondara la vespra del dia de Reis amb la cavalcada que, organitzada per la Regidoria de Festes i Tradicions (que dirigeix Miguel Gomis), va fer les delícies de xiquets/tes i majors diumenge passat 5 de gener.

Una Cavalcada de Reis 2020 que va comptar amb les carrosses dels Reis Mags i els seus seguicis; música, torxes amb foc, personatges d’animació, i Betlem vivent al Prado (amb un bebè real), entre altres animacions, i amb la participació (entre altres) dels Quintos 2020, els Festers del Crist 2020, Comissió de la Soledat 2020, els júniors MD d’Ondara, actors de La Passió, dos grups de ball de l’Escola de Gimnàstica Rítmica d’Ondara, el grup de ballet de Natalia Mateu, i com a novetat, l’Associació de Carreters i Cavallistes d’Ondara amb diversos animals, el que va crear un gran ambient en tota la cavalcada. Quant a l’ambientació musical de la Cavalcada 2020, va anar a càrrec de la Unió Musical d’Ondara; d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals; el grup musical “El Vell Montgó” i el grup de percussió Ondarattack. Van destacar, com a novetat, els cavalls i estreles de llum i els elefants de color. També va col·laborar l’Associació de Mestresses d’Ondara.

cavalcada ondara 2020 (3)cavalcada ondara 2020 (4)

cavalcada ondara 2020 (5)cavalcada ondara 2020 (6)

La Cavalcada de 2020 va mantenir l’itinerari iniciat en 2016, passant per la travessia de l’antiga nacional per a facilitar l’arribada de les carrosses en què van acudir a Ondara Melcior, Gaspar i Baltasar. L’eixida va ser des del Centre Social, i la Cavalcada va discórrer pel carrer Germanies, Avinguda Marina Alta, carrers la Pau i Sant Doménech, fins a arribar a la Plaça del País Valencià i prendre l’Avinguda Doctor Fleming; des d’allí, General Bosch i el Prado, a l’interior del qual estava muntat el Portal de Betlem. Fins a aquest emplaçament es va desplaçar la comitiva, que va estar encapçalada pels elefants de color i pels personatges Disney, Pocoyó, Peppa Pig, i Bob Esponja.

cavalcada ondara 2020 (2)

cavalcada ondara 2020 (9) cavalcada ondara 2020 (10)

Al seu pas pels carrers d’Ondara, Ses Majestats els Reis Mags d’Orient van anar repartint caramels entre els presents. Els Reis Mags van arribar en tres vistoses carrosses, precedits de les seues ostentacions, i de la gran estrela que els guiava. També va haver-hi espectaculars actuacions de ball i musicals, protagonitzant tots els participants una magnífica desfilada pels carrers de la població.

cavalcada ondara 2020 (7) cavalcada ondara 2020 (8)

cavalcada ondara 2020 (11) cavalcada ondara 2020 (12)

cavalcada ondara 2020 (13) cavalcada ondara 2020 (14)

En arribar al portal de Betlem, els Reis Mags van adorar el xiquet Jesús, i a continuació va pujar a l’escenari l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, el qual va donar la benvinguda als Reis per la seua arribada a Ondara. Va traslladar els seus desitjos de felicitat per a tots els veïns i veïnes del poble, i sobretot de molta salut per a aquest 2020. Va realitzar també una referència a què els Reis ja havien pogut comprovar que l’AP7 ja és gratuïta. Després, el Rei Melcior, en representació de Ses Majestats, va dirigir unes paraules a les famílies d’Ondara; els va preguntar als xiquets i xiquetes si s’havien portat bé; i els va aconsellar que visquen amb imaginació i creativitat, i seran capaços d’aconseguir els seus somnis.

cavalcada ondara 2020 (15)

A continuació, els Reis Mags es van assentar als seus trons, a l’interior del Prado, i els xiquets i xiquetes van poder parlar amb ells i fer-los les seues peticions de regals. Van ser centenars les persones de totes les edats que no van voler perdre’s aquest emblemàtic acte de la Cavalcada de Reis a Ondara, que va destacar per la seua bona organització i la seua alta participació.

cavalcada ondara 2020 (16)

El Regidor de Festes i Tradicions, Miguel Gomis, ha volgut agrair a tots els participants la seua assistència i contribució a què aquest acte preparat amb molta il·lusió fora un èxit, i ha destacat el seu agraïment a la Policia Local per la seua labor aquests dies, als Júniors, a Protecció Civil, a l’Associació de Carreters, als festers, als actors de la Passió, i a l’equip de col·laboradors de la comissió de Sant Jaume per la seua ajuda en aquests actes.

Cal afegir que dijous passat 2 de gener, va tindre lloc a la Plaça del País Valencià l’arreplegada de cartes per part dels Emissaris Reals, que va comptar amb el berenar i xocolata  per als xiquets i xiquetes per cortesia de l’ACO.

Més fotos Cavalcada:

https://www.facebook.com/pg/laveudondara/photos/?tab=album&album_id=2872691489417607

Publicado en Actualitat, Ajuntament.