ONDARA VA ACOLLIR AHIR LA COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LES MUNTANYES AMB LA PUJADA D’UN CENTENAR DE PERSONES A SEGÀRIA

FOTO RADIO DENIA SER -Día Internacional Montañas 2019

*FOTO MIRIAM PAGAN * RÀDIO DÉNIA CADENA SER*

Ondara, 16.12.19. Quasi un centenar de persones van participar ahir diumenge 15 de desembre a la pujada a Segària, el Gegant de Pedra, emmarcada dins dels actes commemoratius pel Dia Internacional de les Muntanyes 2019, que Ondara acull en la 11a edició de la seua celebració a la Marina Alta. D’aquesta manera, enguany 2019 Ondara ha centrat les activitats, organitzades per l’Ajuntament d’Ondara (a través de les Regidories de Medi Ambient i Joventut), el col·legi Oficial d’Enginyers de Monts, We Love Mountains, el Cedma, el Club d’Atletisme Ondara, l’Alberg de Segària, el Centre Excursionista d’Ondara, i la Cadena SER en la Marina Alta.

Els actes van començar aquest cap de setmana amb la felicitació pel DIM, el dissabte 14 de desembre al matí. Es van realitzar quasi 200 contactes de felicitació pel Ràdio Club Montgó des de la muntanya de Segària. També l’Ajuntament d’Ondara va enviar per mediació dels seus representants, l’Alcalde, José Ramiro, i el Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell, un missatge de celebració del Dia de les Muntanyes, rebent ambdós per part del Ràdio Club, un pin commemoratiu del col·lectiu. Es van aconseguir contactes amb França, Itàlia, Portugal, i també amb Canàries, Galícia, Andalusia, Extremadura, i amb una infinitat de radioaficionats de molts altres territoris. A la vesprada, es va oferir a la Casa de Cultura d’Ondara la conferència a càrrec de Pepe Ivars, muntanyer i aventurer, titulada “Muntanya i gel: Aventures des de la Marina Alta”, en què va oferir la seua visió de com el canvi climàtic transforma el paisatge de muntanya des de la seua experiència, i el va acompanyar amb materials audiovisuals espectaculars de les seues expedicions per tot el món.

radio aficionats dissabte (1)radio aficionats dissabte (2) radio aficionats dissabte (3) xerrada pepe ivars dissabte

I ahir diumenge 15 de desembre, al matí, es va realitzar una ruta circular, de 10 quilòmetres, per la muntanya de Segària, el “Gegant de Pedra”. Els participants es van concentrar a la zona de l’alberg, per a (després de les instruccions pertinents i una primera foto de família) començar l’ascens fins a les antenes. En arribar a eixe punt, es va realitzar una parada per a esmorzar, acompanyada de coca maria i mistela, gentilesa del Club d’Atletisme Ondara i el Centre Excursionista d’Ondara. Posteriorment, es va llegir el manifest commemoratiu del DIM, a càrrec del muntanyer Pepe Ivars i de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro. En el manifest es recordava que des de l’any 2003 se celebra el DIM, per mandat de les Nacions Unides, sent la FAO l’encarregada de coordinar i supervisar el seu compliment. El missatge enviat enguany es basa en el respecte i la protecció, en l’esperança i en la participació activa, la sensibilització i conscienciació. Així mateix, el missatge (obra del naturalista Joaquín Araujo) ressalta que “les muntanyes són farmàcies per al cor, per a l’ànima humana i per al medi ambient. Perquè en les muntanyes emana la transparència dels aires, la neteja de les aigües i la multiplicitat del vivaç. En definitiva, són una taula de nàufrag per a aquest món”. Després de la lectura del manifest, els participants es van fer una foto de família, en vertical, gràcies a un «dron», i va començar el descens i la tornada fins al punt de partida.

PUJADA A SEGARIA DIUMENGE (1)PUJADA A SEGARIA DIUMENGE (2) PUJADA A SEGARIA DIUMENGE (3)PUJADA A SEGARIA DIUMENGE (4)

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, ha volgut donar les gràcies a l’organització en nom de les Regidories de Joventut i de Medi Ambient, per haver pensat a Ondara per a commemorar aquesta efemèride, i ha agraït als participants en els diversos actes (felicitació de racioaficionats, conferència i ruta per Segària) la seua assistència i col·laboració.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.