ONDARA, CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

obra auditori (1)obra auditori (2)

L’Auditori Municipal d’Ondara s’ompli de gom a gom amb l’obra de teatre «Dona Sola» per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que també va comptar am una activitat per a l’alumnat de l’IES Xèbic: “Micromasclismes i noves masculinitats”

Ondara, 26.11.19. Ahir dilluns 25 de novembre es va commemorar el Dia Internacional contra la violència de gènere, i des de la Regidoria d’ Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, es va programar a l’Auditori Municipal d’Ondara l’obra de teatre «Dona Sola» de Dario Fo, sota la direcció de Rosa Catalán (professora de la Escola de Teatre d’Ondara), amb la magnífica interpretació de l’actriu Maria José Pedro.

obra auditori (5)obra auditori (6)

obra auditori (7)

L’Auditori d’Ondara es va omplir anit de gom a gom, on el públic va poder presenciar l’espectacular evolució de Maria José Pedro en aquests dos anys en l’escola de teatre. Des de la Regidoria de Cultura i Igualtat s’ha destacat la seua valentia per atrevir-se amb un monòleg d’aquestes característiques, així com també, la qualitat professional de la mestra de l’escola de teatre d’Ondara, Rosa Catalán, i l’emotiva introducció que va realitzar ahir tant de la seua alumna com de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere; en el seu parlament, va realitzar referències a les 53 dones assassinades enguany, així com a la importància de la coeducació.

obra auditori (3)obra auditori (4)

La Regidoria d’Igualtat d’Ondara va impulsar també ahir, 25 de novembre, la realització a l’IES Xebic d’una activitat per abordar el tema dels micromasclismes, i contra la xacra de la violència masclista.

FOTO ALUMNATFOTO GRUP XEBIC

El 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, ha estat una jornada de reivindicació de les relacions igualitàries entre dones i homes a l’IES Xebic d’Ondara. L’Observatori d’Igualtat de la UNED-Dénia, òrgan tècnic-especialitzat de caràcter transversal, ha compartit amb els grups d’estudiants de 3r d’ESO i 2n del cicle formatiu de Tècnic Superior en Educació Infantil l’activitat «Micromasclismes i noves masculinats». Una activitat de formació i sensibilització, promoguda per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, l’objectiu de la qual ha estat el d’afavorir la igualtat entre dones i homes, l’empoderament de les dones, la cooperació i la incorporació d’un enfocament integral de gènere. La Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, i el tècnic de Joventut d’Ondara, Pedro Gil, van assistir ahir a aquesta activitat, en què es va repartir a l’alumnat el còmic titulat «Boja per tu», editat pel Ministeri i que ha imprès la Regidoria d’Igualtat d’Ondara, que tracta sobre les relacions violentes de parella en joves i adolescents.

PANELLCÒMICS

Publicado en Actualitat, Cultura.