LA REGIDORIA D’IGUALTAT D’ONDARA IMPULSA EL PLA COEDUCATIU DE CENTRE I PATIS NO SEXISTES EN EL CEIP SANCHIS GUARNER

igualtat en ceip

Ondara, 25.11.19. Des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, i en línia amb les polítiques promogudes per la Comissió d’Igualtat d’Ondara, s’ha realitzat l’acció formativa d’investigació i acció educativa amb perspectiva de gènere “Pla Coeducatiu de centre i patis no sexistes” en el CEIP Sanchis Guarner d’Ondara.

Una acció dirigida al professorat i a les famílies interessades, que s’ha desenvolupat en el CEIP Sanchis Guarner, impartint-se un total de 10 hores de formació, i entenent-se com una ferramenta capaç d’iniciar el camí cap a la igualtat d’oportunitats entre els xiquets i les xiquetes.

Els objectius d’aquesta acció han consistit a dotar al claustre dels coneixements necessaris en matèria de coeducació per a afavorir l’eliminació de rols i estereotips de gènere amb l’objecte de potenciar el desenvolupament personal i integral de l’alumnat, així com facilitar que el professorat puga comptar amb un diagnòstic de la situació actual del sexisme en cadascuna de les àrees d’un projecte coeducatiu i de forma molt especial en el pati escolar; i també, incorporar mesures en el temps de pati escolar perquè l’ús de l’espai i la tipologia de jocs de l’alumnat puga ser més equitativa i justa; i donar a conèixer les distintes ferramentes necessàries per a poder incorporar criteris pedagògics amb perspectiva de gènere en totes les accions desenvolupades pel centre.

Enllaç: Documental sobre patis coeducatius, amb la mateixa ponent que va impartir l’acció formativa a Ondara:

https://bit.ly/2OxEbJu

Publicado en Actualitat, Cultura.