LA CASA DE CULTURA D’ONDARA VA ACOLLIR LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “VALÈNCIA EN GRAFITIS”, DE DIEGO LÓPEZ GIMÉNEZ, EDITAT PER DILATANDO MENTES

Ondara, 28.10.19. Divendres passat 25 d’octubre, es va presentar a la Casa de Cultura d’Ondara el llibre “València en grafitis” de Diego López Giménez, que ha sigut publicat per l’editorial ondarenca “Dilatando Mentes”. La presentació es va realitzar davant del públic per part de Ricardo Rotxa, de Larouch Art de Carrer i de Maite Aranda, de l’editorial Dilatando Mentes. Una presentació emmarcada en la programació de la Regidoria de Cultura d’Ondara per a aquest mes d’octubre.

llibre grafiti (1)llibre grafiti (2)

llibre grafiti (6) llibre grafiti (7)

VALENCIÀ EN GRAFITTIS

“València en Grafitis” és un llibre a tot color que arreplega una mostra representativa d’escriptors de grafiti, artistes del postgrafiti i d’altres intervencions dels carrers de la ciutat de València. L’editorial ondarenca Dilatando Mentes ha apostat en el seu últim llançament per ‘València en grafitis’, assaig de l’autor Diego López Giménez, en el que es recopilen les millors obres i artistes de carrers de la Comunitat. Per a l’editorial, aquest llibre ha sigut tot un repte, ja que és el primer assaig de temàtica artística que publiquen. En l’obra, que va eixir al mercat el passat mes de juliol, s’inclouen alguns murals i grafitis emplaçats a la Marina Alta, com els que alberga el túnel del castell de Dénia, al costat de Llunàtics, o diversos de l’empresa d’Ondara, Larouch Art de Carrer .

llibre grafiti (4) llibre grafiti (5) llibre grafiti (3)

“València en Grafitis” : «L’art en els carrers recorda als mandales tibetans d’arena en què els seus autors saben perfectament de la seua naturalesa efímera i, amb tot, els poden dedicar ingents quantitats de temps, il·lusió i diners. A canvi, la llibertat de crear en els carrers no presenta cap límit, excepte el que es trobe en les nostres ments. Potser per aquest motiu atrau a tantes persones el desig d’expressar-se als carrers, on hi ha centenars d’escriptors del grafiti i artistes en cada ciutat, sorgint constantment nous escriptors i muralistes, i altres tants visiten altres ciutats per a obsequiar-los amb les seues obres. Alguns es converteixen en grafiters i artistes consagrats, altres duren tan poc com les seues pròpies primeres obres. Cada vegada som més als que ens encanta recórrer els carrers en busca de noves peces i murals, i ens il·lusiona topar-nos amb un nou descobriment que admirar. En aquesta guia s’ha seleccionat una mostra representativa d’escriptors de grafiti, artistes del postgrafiti i d’altres intervencions dels carrers. A banda de la bellesa i curiositat d’un llibre que reflectix les peces i intervencions d’artistes i escriptors del grafiti a la Comunitat Valenciana, aquesta guia arreplega dades i imatges per a reconèixer artistes i escriptors de grafiti consagrats i/o habituals en els nostres carrers, així com galeries i festivals que se celebren regularment».

Publicado en Actualitat, Cultura.