EN TOTS SANTS, LA BIBLIOTECA MUNICIPAL D’ONDARA ES TORNA A SUMAR AL CIRCUIT “ESPANTA LA POR 2019” DEL MUSEU VALENCIÀ D’ETNOLOGIA PER FER MÉS VALENCIANES LES CELEBRACIONS DE HALLOWEEN

3-Exposición-Espanta-la-por-Beneficencia-foto_Abulaila-5

El dijous 31 d’octubre, es farà un passacarrer des del Prado i una «Ruta de la Por» per la Casa Misteriosa de Cultura, per a tots els xiquets i les xiquetes disfressats

Ondara, 21.10.19. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, va gestionar en 2018 l’adhesió de la Biblioteca Municipal d’Ondara al circuit “Espanta la por! Per Tots Sants, monstres valencians”. Una iniciativa que es reprèn enguany a la Biblioteca Municipal d’Ondara. Es tracta d’un projecte global per a redescobrir els monstres valencians, organitzat per la Biblioteca i el departament de Didàctica del Museu Valencià d’Etnologia, que es compon de diferents activitats i propostes didàctiques, per a fer la celebració de Halloween “més nostra” amb activitats i propostes per a xiquetes i xiquets. S’entén, amb aquesta iniciativa, que no hi ha un millor moment al llarg de l’any que al voltant de Tots Sants per a llegir rondalles i llegendes fantàstiques i per a donar a conèixer el nostre imaginari valencià de la por. Així, és un moment idoni per a parlar de l’home del sac, el butoni, la tarasca (Corpus), els donyets, les bruixes… “Espanta la Por” és un projecte global, on agències i biblioteques públiques, museus locals i entitats interessades, participen i realitzen aportacions per a dialogar, per a créixer en coneixements, en experiència, conservant i difonent el millor del nostre patrimoni immaterial. Les activitats que es faran en cada poble estan relacionades en personatges, rondalles, llegendes locals …i així donar a conèixer els «nostres monstres».

A Ondara, es té previst decorar la Biblioteca i la Casa de Cultura amb motius relacionats en aquest tema, i també fer una prestatgeria pròpia i decorada amb bibliografia de por: contes, rondalles, novel·les… A més, pels corredors es penjaran pòsters amb els personatges de «ESPANTA LA POR 2019», proposats pel Museu Etnològic. Entre les activitats propostes, el dimecres 30 d’octubre, es representarà el conte de «Marta i la Tarasca» per la companya» Oracle de l’est» a les 18 hores.

El dijous 31 d’octubre, vespra de Tots Sants, es farà una «Ruta de la Por» per la Casa Misteriosa de Cultura, per a tots els xiquets i les xiquetes disfressats. Des de l’AMPA del CEIP Sanchis Guarner s’ha organitzat a les 17:30 hores un passacarrer de disfresses, amb eixida des del Prado i recorregut fins a la plaça Major, on els participants entraran a la Casa Encantada i Misteriosa (Casa de Cultura )… només els més atrevits i atrevides podran entrar!! Hi haurà premis a les millors disfresses.

Des de la Regidoria de Cultura s’ha volgut animar a tots i totes a què acudisquen disfressats eixa vesprada per a gaudir d’aquesta proposta. A banda, es realitzaran manualitats, jocs negres, disfresses, etc. al llarg d’aquestes dates a la Biblioteca Municipal, del 22 d’octubre a l’1 de novembre 2019.

Publicado en Actualitat, Cultura.