ONDARA PARTICIPA EN LES PRIMERES JORNADES DE CIUTATS AMIGUES DE LA INFÀNCIA DE LA PROVÍNCIA D’ALACANT

L’objectiu és poder declarar en un futur Ondara com a Ciutat Amiga de la Infància

Ondara, 18.10.19. Ahir dijous 17 d’octubre es van celebrar a la ciutat d’Alcoi les I Jornades de les Ciutats Amigues de la Infància de la província d’Alacant, on l’amfitrió va ser el Consell Local d’Infància i Joventut d’Alcoi. L’Ajuntament d’Ondara va participar en aquestes jornades, a través de la presència del Tècnic de Joventut, Pedro Gil.

jornades infancia

Les Ciutats Amigues de la Infància és una iniciativa d’UNICEF per tal de donar un reconeixement especial a aquelles ciutats on infants i adolescents tenen un paper fonamental per tal d’escollir com és el lloc on volen viure i, per tant, veuen als xiquets i xiquetes com a subjectes amb drets i poder de decisió, complint així en el compliment dels seus drets recollits a la Convenció dels drets de xiquetes i xiquets.

El reconeixement es dóna cada 2 anys. Ondara posarà en funcionament tot allò aprés durant les jornades d’ahir, i els recursos municipals necessaris, segons ha confirmat l’Alcalde d’Ondara i responsable de l’àrea de Joventut, José Ramiro, per tal de poder començar amb la creació d’un Consell de xiquetes i xiquets, i poder declarar en un futur Ondara com a Ciutat Amiga de la Infància (com altres localitats veïnes com Xàbia o Teulada-Moraira, que ja gaudeixen d’aquest distintiu).

Publicado en Actualitat, Ajuntament.