EL PINTOR D’ONDARA ANTONIO TORRES MOSTRA LES SEUES OBRES DEDICADES AL BALLET EN ATLANTA, CHARLESTON I NOVA ORLEANS

L’expansió de la seua obra, creada a Ondara, arriba a galeries nord-americanes, on les seues pintures estan tenint una gran acceptació

Ondara, 16.10.19. El pintor establit a Ondara, Antonio Torres, (Albacete 1969; resident a Ondara des de 1989) està celebrant, enguany 2019, 25 anys de carrera dedicada a l’art; 10 d’ells, dedicats a la pintura relacionada amb el ballet. Coincidint amb aquesta efemèride professional, Antonio Torres va exposar al febrer d’enguany una mostra en Atlanta (Estats Units), en la galeria “R. Alexander Fine Art”, en col·laboració amb la companyia Atlanta Ballet, que copatrocinava la mostra. L’exposició, dedicada en exclusivitat en la temàtica del ballet, es va organitzar per mitjà dels representants d’Antonio Torres als EUA, Robert Harris i Rob Harris, propietaris de R A lexander Fine Art. Antonio Torres tindrà obra permanent en la dita galeria, i a més, la seua obra sobre el ballet s’està expandint ja a altres ciutats nord-americanes; en concret, està present també en galeries de Charleston i Nova Orleans, per a continuar ampliant mercat en la costa est nord-americana. Fa poc, Robert Harris i Rob Harris han tornat a visitar a Torres en el seu estudi d’Ondara per a veure les obres de les seues noves col·laboracions, ratificant així la continuïtat del seu treball i col·laboració amb aquesta galeria d’Atlanta, on les obres d’Antonio Torres tenen molta acceptació i demanda per part de col·leccionistes, amb molt potencial als Estats Units.

Gràcies a la seua expansió artística en els EUA, Antonio Torres ha viatjat recentment a Boston per a continuar aprofundint en la temàtica del ballet; allí, ha assistit a la interpretació de Giselle per la companyia Boston Ballet i ha pogut contemplar diverses galeries i museus, destacant especialment la seua visita al Fine Art Museum de Boston, on se li ha brindat l’oportunitat de realitzar esbossos in situ d’escultures de Degas (un dels grans dibuixants de la història per la seua magistral captació de les sensacions de vida i moviment, especialment en les seues obres de ballarines, que realitzava tant en pintura com en escultura).

bst

A més d’als EUA, les obres d’Antonio Torres tenen presència a Anglaterra, Escòcia (Green&Blues) i a diverses ciutats espanyoles, on està present a Alacant (El Corte Inglés) i galeries de Cadis o d’Altea, entre altres. A Europa, treballa amb els seus representants Carlos Vila i Carlos Sánchez.

Antonio Torres ha anat experimentant durant 25 anys d’intens treball les diferents maneres de pintar quant a tècniques i estils, començant per la representació del món rural, etapa que va donar nom a la seua sèrie “Campesinos”. Hi ha hagut èpoques amb altres temes, entre els que cal destacar la sèrie “Indigentes”. En 2019, es compleix el desè aniversari en què el pintor està dedicat en exclusivitat en la temàtica del ballet. És un dels millors artistes especialitzats a reproduir en pintures la bellesa i sacrifici del món del ballet. Per la seua mà han quedat immortalitzades des de grans estreles internacionals, a aprenents i estudiants. Amb la ballarina russa Natalia Gubanova es va iniciar en el món del ballet, i Laurretta Summerscales (Londres) ha sigut la model principal de les seues obres, a més d’amiga.

Mentre les seues obres triomfen internacionalment, Antonio Torres continua impartint les seues classes al seu taller de pintura d’Ondara. Ací, a Ondara, Antonio Torres té el seu estudi, on imparteix el Taller de Pintura “Antonio Torres”, que en 2019 va celebrar la seua 15a edició. Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, la seu responsable, Raquel Mengual, ha volgut destacar i reconèixer la prolífica carrera d’Antonio Torres; expressar el suport de l’Ajuntament d’Ondara, i mostrar el seu orgull perquè aquest artista de renom internacional projecte el seu èxit des d’Ondara.

Publicado en Actualitat, Cultura.