UNA VINTENA DE PERSONES VAN GAUDIR DE LA VISITA GUIADA A ELEMENTS ARQUITECTÒNICS PATRIMONIALS D’ONDARA, EMMARCADA EN EL FESTACARRER

visita guiada (10)visita guiada (11) visita guiada (12) visita guiada (13)

visita guiada (14)visita guiada (7)

Ondara, 25.09.19. Diumenge passat 22 de setembre, dins de la programació del Festacarrer d’Ondara, es va realitzar al matí la visita guiada a elements arquitectònics patrimonials del centre històric, organitzada per la Regidoria de Patrimoni, que dirigeix Raquel López. La visita realitzada diumenge va congregar una vintena de persones i, entre altres punts d’interès, es va visitar el Prado, el Claustre de l’Ajuntament, l’antic Palau Castell, Torre del Rellotge, Trinquet, Casa del Mayorazgo, Església, Llavador, o la Plaça de Bous. Les persones participants van gaudir molt; van mostrar interès i van realitzar preguntes sobre els llocs visitats.

visita guiada (1)visita guiada (2) visita guiada (3)visita guiada (5)

La visita va estar guiada per l’arqueòleg Carles Juan; un dels autors, junt amb Josep Antoni Ahuir, de la ponència titulada “El Palau Castell d’Ondara a la llum de l’arqueologia d’urgència” que es va exposar en la VII edició de les Jornades d’Arqueologia de la Comunitat Valenciana, celebrades al desembre en Castelló. Posteriorment, al gener, dins de les II Jornades de Patrimoni d’Ondara, centrades en les troballes al Palau – Castell d’Ondara, els arqueòlegs Josep Ahuir i Carles Juan van oferir aquesta mateixa ponència “El Palau – Castell d’Ondara a la llum de l’arqueologia d’urgència” en què van presentar els resultats de les últimes intervencions arqueològiques efectuades al voltant del Castell d’Ondara, i van examinar la troballa de l’arc a la casa que està obrant-se a la Plaça Major.

En la visita guiada de diumenge passat, en primer lloc, es van trobar al Moll del Prado, després van anar al Claustre, on els van explicar que les inscripcions de les pedres que hi han al claustre són romanes. Després van pujar a la Torre del Rellotge, i van realitzar una explicació sobre el que va ser l’antic Castell-Palau. A continuació van anar al Trinquet Municipal, i van continuar pel carrer Sol per tal de veure la Casa del Mayorazgo. Van visitar l’Església per dins, després el Llavador (on roman la mostra de fotos antigues). Finalment van visitar la Plaça de Bous d’Ondara.

visita guiada (4)  visita guiada (9)

 visita guiada (6)visita guiada (8)

Publicado en Actualitat, Ajuntament.