ONDARA CONSTITUEIX L’ESPAI DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE SALUT, AMB LA PARTICIPACIÓ D’UNA VINTENA DE PERSONES

espai salut ondara (2)espai salut ondara (3)

Ondara serà localitat amfitriona de les jornades de formació per als Espais de Participació de XarxaSalut en la comarca

Ondara, 25.09.19. L’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria de Sanitat (que dirigeix Mª Carmen Velázquez), va posar en marxa ahir, amb la participació d’una vintena de persones (entre professionals de la sanitat, representants d’associacions locals i veïns i veïnes d’Ondara), un espai de participació ciutadana referent a l’àmbit de la salut, denominat “Espai de Participació Ciutadana de Salut”.

btrespai salut ondara (4)

Igual que existeix en altres àrees (festes, igualtat, cultura, etc), des de l’Ajuntament d’Ondara es persegueix l’objectiu de comptar amb una alta participació de persones i col·lectius vinculats, en aquest cas, amb un tema tan important i que afecta tots, com és la salut, segons ha indicat la Regidora de Sanitat, Mª Carmen Velázquez, la qual ha recalcat que “la salut és cosa de tots”. En la reunió d’ahir es van assentar les bases d’aquest nou espai participatiu i es va crear la Mesa de Treball, que es reunirà de forma periòdica per a impulsar accions relacionades amb la salut en la localitat, des de tots els punts de vista possibles. La celebració de noves reunions de la Mesa de Treball es notificarà degudament, a fi d’aconseguir la màxima participació, atés que estan obertes a totes aquelles persones que puguen aportar millores per a la salut local.

La Regidora de Sanitat, Mª Carmen Velázquez, ha valorat molt positivament l’assistència i participació activa de les persones que ahir van constituir l’espai de participació ciutadana de salut, indicant que la reunió va ser molt positiva per la implicació dels assistents; una trobada en què va haver-hi informació, debat i participació. També va comptar amb l’assistència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro.

En la reunió d’ahir, des de la Regidoria de Sanitat es va aprofitar per a informar que Ondara ha rebut una subvenció de la Conselleria de Sanitat de 1.875 euros emmarcada en el IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana en els seus municipis, l’objectiu del qual serà la realització d’un Projecte de Formació dels Espais Xarxa Salut. Aquest projecte de formació comptarà amb Ondara com a seu per a la realització de cinc jornades formatives (20 hores en total). Aquestes sessions s’impartiran a Ondara, municipi que exercirà d’amfitrió per als Espais de Participació de Beniarbeig, Pedreguer, El Verger, Xàbia i Dénia, que es desplaçaran fins a Ondara per a realitzar la formació. Els tallers d’aquestes jornades de formació tindran lloc durant els mesos d’octubre i novembre, en dates per determinar, i es realitzaran dilluns i divendres al Centre Social d’Ondara.

xarxasalut-marca horitzontal-AF.indd

Publicado en Actualitat, Ajuntament.