CULMINEN LES ESCOLES D’ESTIU D’ONDARA 2019

 af636fed-a471-4527-a6b7-b9adcea71a18 - copia D128.tmp

Ondara, 16.09.19. El 30 d’agost van culminar les tres escoles d’estiu d’Ondara, que, organitzades la Regidoria d’Educació i Esports de l’Ajuntament d’Ondara, a través de l’empresa municipal PIMON, s’han desenvolupat a Ondara en juliol i agost; s’ha impartit l’Escola Multiesportiva “Un estiu d’esport i vacances” a la Piscina i pavelló; l’Escola Infantil “Un estiu de mans obertes” a l’Escoleta, i l’Escola Educativa “Un estiu de 5 sentits” a l’IES Xebic.

L’Escola Infantil “Mans obertes” 2019 s’ha desenvolupat a l’Escoleta Infantil Municipal, dirigida a xiquets i xiquetes d’1 a 3 anys:

 • L’Escola Infantil “Mans obertes” 2019 va acabar el 30 d’agost amb 50 xiquetes i xiquets guadint del projecte. Realitzada a l’Escoleta Infantil Municipal, aquest any ha sigut un èxit de participació. Dirigida als infants d’1 a 3 anys, el projecte estava basat en l’experimentació i la creativitat mitjançant la literatura infantil. Els contes “El peix Irisat”,“El punt”,“El llibre de la selva”,“De quin color es un peto”…han omplit els matins de personatges màgics que ens han fet passar un estiu divertit d’aprenentatge.

  El ioga, la musicoterapia, la psicomotricitat relacional i la cuina son les activitats que han estat present aquests dos mesos en la nostra escola.

thumbnail_IMG_20190809_115026 thumbnail_IMG_20190821_115631

thumbnail_IMG_20190719_113015 thumbnail_IMG_20190730_123658 thumbnail_IMG_20190808_200617

 

L‘Escola Educativa “Un estiu de 5 sentits” s’ha fet enguany a l’IES Xebic (en lloc del Col·legi Sanchis Guarner que ha estat en obres a l’estiu) per xiquets i xiquetes d’edats entre 5 i 11 anys.

 • L’Escola Educativa d’Estiu, la qual s’ha desenvolupat durant aquest estiu en les instal·lacions de l’IES Xebic, ha comptat amb un total d’uns 80 xiquets i xiquetes d’entre 4 i 11 anys, que han pogut gaudir de diverses activitats, excursions, tallers i jocs durant els mesos de juliol i agost.

  La vista, el tacte, el gust, l’olfacte i l’escolta han format una part important de l’estiu, ja que han sigut el fil conductor de les activitats realitzades.

  Els xiquets i xiquetes han pogut gaudir d’un estiu ple d’activitats i jocs tant a l’aire lliure, com a l’interior. Els tallers realitzats s’han basat en fomentar la pintura, la música, la cuina, el teatre, etc. aproximant tots aquests arts als més menuts de manera lúdica per tal que gaudiren molt. Algunes de les activitats o tallers que s’han fet han sigut: pintura de samarretes, grafitis, vidrioles reciclades, marcs de fotos, pasta de sal, modelat de fang, mascares, etc. A més, també s’ha treballat i realitzat moltes activitats relacionades amb el reciclatge.

  99a773e6-7519-4688-9542-bfaa24cc613c - copia 3559fee0-10be-4e9e-a8df-7614dd277701 - copiafab96d8d-c6cf-476e-9d6f-751652e9af65

 • Quant a les excursions, s’ha fet una visita a la biblioteca municipal, un recorregut per la història i els principals monuments d’Ondara i un taller de cuina en el Rebost de Mari, on vam elaborar rotllos de taronja.
 • També s’han rebut visites de persones que hi han volgut col·laborar en l’Escola d’Estiu que ens han realitzat tallers molt interessants. Vam fer paper reciclat, vam rebre una visita per tal de fer un taller de teatre, vam passar una estona amb animalets, vam realitzar educació vial amb els Policies del nostre poble, vam aprendre primers auxilis de mans d’una infermera i a més vam fer un taller de reciclatge.

  Cal també nomenar els diferents racons que els xiquets i xiquetes podien escollir per a realitzar en el temps lliure. Aquests són: el racó de ball, el de jocs de taula, el de pintura i dibuix i el de treballs manuals. I també, destacar la possibilitat que hem tingut de gaudir de la piscina municipal durant cada setmanes. Ha sigut un estiu fantàstic, ple de diversió, jocs, música i moltes activitats, on els més menuts han pogut aprendre i gaudir de cada moment.

L’Escola Multiesportiva “Un estiu d’esport i vacances” s’ha impartit a les instal·lacions de la Piscina i el Pavelló Municipal d’Ondara per als xiquets i xiquetes de 4 a 14 anys.

Publicado en Ajuntament.