REPARTIMENT GRATUÏT DE PRODUCTE DESTINAT A COMBATRE LA XYLELLA

Segons informa Pere Picornell, Regidor d’Agricultura i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ondara, a partir del pròxim dilluns 29 de juliol i en horari de 7 a 8 del matí, les persones interessades podran acudir al Magatzem Municipal (antiga cooperativa) situat al Carrer Mestre Serrano Nº 7 per a rebre de forma gratuïta el producte fitosanitari destinat a combatre els insectes vectors responsables de la propagació de la bacteria Xylella que està afectant principalment les plantacions d’ametlers.

Fins ara este producte només es repartia als propietaris de cultius afectats o que es trobaven en una àrea de 100m de l’arbre afectat però, per a una major prevenció contra aquesta malaltia, a partir d’ara també es repartirà a tots els propietaris de cultius d’ametlers, oliveres, figueres i tots els tipus de fruita d’os (albercoc, pruna, bresquilla, etc) i també es recomanable realitzar el tractament en baladres, romers i altres plantes de jardí.
En l’imprés que es reompli a l’hora d’agafar el producte s’ha de posar el nom i DNI del propietari, les dades de la parcel·la (n°de polígon i parcel·la, n°de referència cadastral) i el carnet de manipulador de plaguicides de la persona que ha de realitzar el tractament, bé siga el mateix propietari o una altra persona.
Publicado en Actualitat, Ajuntament.