MILLORES EN L’AVINGUDA ADOLFO SUÁREZ, CAMP DE FUTBOL I ESCOLETA JOAQUINA GAVILÀ

En el ple ordinari de juliol s’ha establit que els festius locals de 2020 siguen el dilluns 13 de juliol, Dia de la Soledat, i el dilluns 20 d’abril, Dia de Sant Vicent.
Ja s’ha signat l’acta de replanteig del Centre de Dia d’Ondara.
Cada any la Diputació d’Alacant atorga unes subvencions, Inversions Financerament Sostenibles (IFS), amb una quantitat d’uns 90.000 euros. Enguany l’Ajuntament d’Ondara rebrà esta ajuda i en el Ple Ordinari de Juliol l’equip de govern va presentar 3 projectes per a invertir eixos diners. En concret es tracta de realitzar unes millores en l’Avinguda Adolfo Suárez, al Poliesportiu Vicent Zaragoza i a l’Escoleta Joaquina Gavilà. Van eixir endavant per unanimitat.
Pel que fa a l’Avinguda Adolfo Suárez, l’objectiu és col.locar uns reductors de velocitat i la creació de passos de vianants i ciclistes en els encreuaments amb il.luminació. El pressupost és de 32.824 euros. En aquest punt Álex Hernández, portaveu del PP, va comentar que utilitzar LED en la il.luminació és un tema delicat ja que moltes vegades «no fa la llum que deuria». Va recomanar que es faça una bona supervisió i es va oferir per a ajudar en eixe aspecte.
L’altra actuació prevista serà la millora de la il.luminació del Poliesportiu Vicent Zaragoza d’Ondara. Actualment les torres del camp de futbol tenen 3 focus i són insuficients. Es proposa col.locar un quart focus i que siguen de LED que permetrien reduir el consum i augmentar la il.luminació. El pressupost és de 30.381 euros.
La tercera i última actuació és l’ampliació del pati de l’Escoleta Joaquina Gavilà. Segons José Ramiro, alcalde d’Ondara, «és una reivindicació de les famílies i de les persones que treballen alli, ja que consideren que és important que hi haja una zona de pati per als xiquets i xiquetes de 1-2 anys i una altra zona de pati per als xiquets i xiquetes de 2-3 anys». Per a aconseguir l’ampliació es proposa reubicar la zona que hi ha amb aparells biosaludables i que aquesta es convertisca en pati de l’escoleta, és a dir, que l’entrada i la tanca principal estiga alineada amb la vorera del carrer. El pressupost és de 32.238 euros.
D’altra banda, en el ple ordinari de juliol es van establir els dos dies festius locals per a 2020. Seran el dilluns 13 de juliol, Dia de la Soledat, i el dilluns 20 d’abril, Dia de Sant Vicent, ja que Santa Anna, que sol ser festiu a Ondara, serà diumenge i s’ha volgut compensar amb el Dia de Sant Vicent.
José Ramiro també va explicar que l’Institut Geomètric de la Comunitat Valenciana ha començat una iniciativa que pretén delimitar els terms dels pobles valencians i que ja han contactat amb Ondara. Aquest institut ha demanat la creació d’una comissió per a fer la delimitació municipal i estarà formada per tots els partits amb representació a l’Ajuntament d’Ondara, en concret per José Ramiro (PSPV), Pere Picornell (Compromís), Aurora Orts (PP) i Joan Costa (Ciutadans).
Abans de passar al torn de precs i preguntes, José Ramiro va explicar que s’havien reunit amb tècnics de la Diputació d’Alacant, empresa constructora i arquitectes tècnics per a signar l’acta de replanteig del Centre de Dia. Segons va dir, «comença el compte enrere, 11 mesos per a la construcció del Centre de Dia. En els pròxims dies informarem de tot».
En el torn de precs i preguntes Álex Hernández, portaveu del PP, va afirmar que havien demanat un llistat detallat de les hores extres que han cobrat els membres de la Policia Local d’Ondara ja que, en els últims mesos, eixes hores extres havien ascendit a 36.000 euros i consideren que són molts diners. José Ramiro, alcalde d’Ondara, va contestar que la llei no els permet contractar interins, que tots els reforços i baixes s’han de fer amb els policies en actiu de la mateixa plantilla. Joan Costa, de Ciutadans, va preguntar si una solució podria ser que es contractara gent a través de les empreses municipals PIMON i SINMA, però Ramiro va afirmar que, com que són municipals es regeixen per la mateixa llei i, per tant, s’hauria de contractar seguretat privada i ara no es contempla eixa opció.
Joan Costa també va preguntar si se sabia alguna cosa de la persona o persones que havien comés actes vandàlics durant el primer cap de setmana de les Festes de Sant Jaume. Ramiro va dir que encara no saben qui eren els culpables. En eixe moment, Miguel Gomis, Regidor de Festes, va explicar que acabaven de cremar part d’un garito que estava engalanat i va demanar «civisme i que tots actes actes indesitjables s’acaben d’una vegada». Álex Hernández, del PP, va dir que, tal vegada, una solució podria ser la instal.lació de càmeres de vigilància, però José Ramiro va respondre que no és fàcil fer-ho perquè la llei de protecció de dades ho dificulta.
Ja per últim, un veí del poble que estava present al Ple va preguntar si estava previst fer alguna cosa en els arbres situats entre l’Avinguda d’Alacant i el Carrer Sant Doménec ja que dificulten el pas de les persones i moltes vegades han de baixar de la vorera i és perillós. Pere Picornell, Regidor d’Agricultura i Medi Ambient, va dir que ja han iniciat la poda d’arbres perquè tinguen una forma més circular i no tant quadrada. El mateix veí també va preguntar si estava previst millorar la il.luminació d’un tram del Carrer Verger perquè «hi ha persones que tenen por d’anar a deixar el fem per la nit». José Ramiro, alcalde d’Ondara, va contestar que encara no tenen el permís de certes finques per a posar els fanals corresponents i que estan esperant.

Publicado en Actualitat, Política.