ONDARA CONSTITUEIX EL NOU AJUNTAMENT I TRIA A JOSÉ RAMIRO COM A ALCALDE

  • Pel PSPV, han pres possessió del seu càrrec José Ramiro, Raquel Mengual, Francesc Giner, Mª Carmen Velázquez i Miguel Gomis. Pel PP, han pres possessió del seu càrrec Álex Hernández, Natalia Mateu, Jaume Femenia i Aurora Orts. Per Compromís, Mar Chesa, Pere Picornell, i Raquel López. I per Ciutadans, Joan Costa.

  • L’Alcalde d’Ondara ha sigut José Ramiro, amb 8 vots, enfront dels 4 obtinguts per Álex Hernández i 1 vot a Joan Costa. PSPV i Compromís van segellar aquesta setmana el pacte arribat per a governar a l’Ajuntament d’Ondara durant aquesta legislatura 2019-2023.

Ondara, 15.06.19. El saló de plens de l’Ajuntament d’Ondara ha acollit aquest matí l’acte de constitució de la nova Corporació Municipal d’Ondara 2019-2023. Un esdeveniment multitudinari que ha comptat amb una alta assistència de públic, veïns i veïnes d’Ondara de totes les edats. Un total de 13 regidors procedents de quatre partits polítics integren des d’ara el nou Ajuntament d’Ondara: 5 del PSPV, 4 del PP, 3 de Compromís i 1 de Ciutadans.

corporadio ondara (1) corporadio ondara (2)

L’acte ha començat amb la constitució de la mesa, per part del regidor més jove de la corporació (Jaume Femenia del PP), i de la més major (Mª Carmen Velázquez, del PSPV). A continuació, els regidors i regidores electes han formulat el jurament o promesa per a l’exercici del seu càrrec. Pel PSPV, han pres possessió del seu càrrec José Ramiro, Raquel Mengual, Francesc Giner, Mª Carmen Velázquez i Miguel Gomis. Pel PP, han pres possessió del seu càrrec Álex Hernández, Natalia Mateu, Jaume Femenia i Aurora Orts. Per Compromís, Mar Chesa, Pere Picornell, i Raquel López. I per Ciutadans, Joan Costa.

Una vegada finalitzada la presa de possessió dels regidors, s’ha procedit, mitjançant el vot secret dels 13 edils, a l’elecció de l’Alcalde d’Ondara, que ha sigut José Ramiro, del PSPV, amb 8 vots, davant dels 4 obtinguts per Álex Hernández i 1 vot a Joan Costa. Indicar que PSPV i Compromís van segellar aquesta setmana el pacte arribat per governar a l’Ajuntament d’Ondara durant aquesta legislatura 2019-2023.

eleccio alcal

 alcalde jose ramiro (1)alcalde jose ramiro (2)

Després del seu jurament com a Alcalde d’Ondara, José Ramiro ha procedit a lliurar les insígnies als nous regidors/es de la corporació (Álex Hernández, Jaume Femenia, Aurora Orts, Miguel Gomis i Joan Costa) , i a continuació, ha oferit la paraula als candidats/a de llista de les diferents forces polítiques.

alex hernandez pp

Álex Hernández ha felicitat el PSPV per haver millorat els seus resultats respecte a 2015 i ha felicitat José Ramiro per l’alcaldia, desitjant-li els millors èxits perquè “el més important és el bé del poble i no el partit que governe”, afegint que “el poble ha parlat, i vosaltres sou els capitans d’aquest barco; un barco en què nosaltres estarem dalt i esperem arribe a bon port”. Ha assegurat que “és un honor estar ací”, i que “estem a la vostra disposició per a ajudar al poble en el que faça falta”. Ha donat les gràcies a les 963 persones que els van votar i van confiar en ells en les eleccions, el que ha motivat que el PP tinga 4 regidors. També ha expressat la seua confiança en què el govern de coalició tinga en compte el resultat de les eleccions, en les que el PP va ser la segona força més votada, afirmant que “eixes persones que ens van votar han de ser respectades i representades com tots”. També ha matisat Álex Hernández que “en un poble els senyals d’un partit no han de ser un obstacle per a arribar a acords polítics”, i ha assegurat que “tindreu els nostres respectes i la col·laboració del nostre grup per al que necessiteu; farem una oposició constructiva i estem oberts al diàleg; respectarem les vostres decisions perquè ha sigut la voluntat del poble i el nostre propòsit serà la millora d’Ondara i no fer campanya 4 anys”.

mar chesa compromis

Mar Chesa ha començat destacant la importància d’aquest dia en que han triat alcalde, perquè “s’ha posat de manifest que el poble d’Ondara contínua volent un govern progressista”, ha indicat que la reflexió dels últims 4 anys els ha permès “aprendre i sumar per a fer les coses millor”; “hem treballat de forma constructiva i humil, hem demostrat que la política pot fer-se amb responsabilitat, estima, respecte i sinceritat”. “Tenim una idea molt clara del funcionament, per a aconseguir més eficiència en la gestió, tenint sempre en compte els nostres arrels i senyals com a poble valencià”. Ha afegit que “sabem que fa falta continuar canviant per a fer créixer al poble, i, per damunt de tot, han d’anar sempre les persones i les seues necessitats”, assegurant que “per a això cal dur a terme polítiques valent, socials i feministes: perquè en aquest moment en què vivim fa falta més que mai”. Respecte al Pacte, ha assegurat que “millora l’anterior gràcies a l’experiència; és un pacte consensuat des de la màxima confiança, des de la professionalitat i responsabilitat; a partir d’ara tornem a ser un equip i deixem de costat el partidisme”. Explicant que en el pacte han prioritzat “el benestar de les persones; el benestar social, la transparència i la participació”. Ha agraït la generositat dels dos partits, PSPV i Compromís, i ha tingut unes paraules d’agraïment a les persones que han estat al seu costat i també al poble d’Ondara per la confiança per a continuar treballant”, i finalment ha donat les gràcies “a Álex i a Joan per voler sumar-se per a fer polítiques pel nostre poble”.

joan costa ciutadans

Joan Costa ha aprofitat el seu parlament per a agrair a les 253 persones que els van votar, i que han permès amb el seu vot que Ondara tinga la representació de quatre partits a l’Ajuntament, i ha afirmat que “ens tindreu al vostre costat per a tot el que siga millor per al poble».

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro ha felicitat a la nova corporació d’Ondara, i ha agraït l’assistència dels veïns. El seu discurs ha estat el següent:

alcalde jose ramiro (3)

«Encetem una nova legislatura constituint la Corporació Municipal per als propers quatre anys, i primerament voldria felicitar a totes i tots els regidors que avui heu pres possessió dels vostres càrrecs, especialment a aquells que ho feu per primera vegada i podreu comprovar de primera mà el que suposa representar als nostres veïns i veïnes, des del servei públic i la recerca del bé comú. Gaudiu d’esta nova etapa. Benvinguts a la casa de totes i tots, des de la que espere i confie que sapiguem posar a disposició el millor de nosaltres mateixos.

La present corporació ha resultat de les eleccions celebrades el 26 de maig, on els ondarencs i ondarenques van optar majoritàriament per una opció progressista i d’esquerres. No de bades, 2173 vots, el 64 % de les i els votants, i sobretot, havent millorat els resultats del 2015 en 8 punts, ens ha permès un número suficient de regidors per a reeditar el pacte de govern que en la legislatura anterior va donar tants bons fruits dins de les limitacions en recursos teníem.

Si que voldria fer menció especial a les 1271 persones que van votar al partit socialista, fent-nos ser la força política més votada, i depositant la confiança en el meu equip i en la meua persona. Agrair-los la confiança i suport, tenen la nostra paraula que ens esforçarem en complir el nostre programa de govern que els vam exposar durant la campanya.

Personalment, si he de fer una valoració de la legislatura passada, aquesta és positiva. En el pacte de govern del 2015 es marcaven les línies generals que Ondara necessitava, fonamentat en l’Atenció Social, la Transparència, la Participació, el Model Organitzatiu de l’Ajuntament, l’Auditoria Econòmica i la gestió eficaç, eficient i efectiva de tots els recursos de l’Ajuntament i del Poble. A més, l’equip de govern va empastar molt bé a l’hora de treballar en el dia a dia, amb molt bona sintonia i que amb els encerts, i de segur que alguna errada, continuarem aquesta legislatura fent molt i molt bo per a Ondara.

I des de l’experiència i la generositat, el PSPV i Compromís per Ondara, hem reeditat i millorat el pacte de 2015 per a l’actual legislatura. Un pacte 2019 més compromès si cap amb els ondarencs i ondarenques, amb propostes concretes dels dos programes de govern a posar en marxa en els propers anys. Pensant en una política de poble i no de partit, que faça bandera del diàleg, la pluralitat, la participació i la visió de llarg termini. On ens reforcem com un sol equip i ajustem l’estructura organitzativa de les regidories per a fer-les més eficients i horitzontals.

Tenim per davant grans reptes, grans projectes que són bàsics per al futur d’Ondara i que esperem que prompte comencen a fer-se realitat: com per exemple, l’espai jove, el centre de dia, la fusió de les empreses municipals, l’àrea recreativa del molí coví, la recuperació del terme municipal, activar la Comissió 2030, fer un planter d’empreses, millorar totes les instal·lacions municipals, l’escola d’estiu sènior per als nostres majors, els nous accessos al parc comercial o la unificació dels centres educatius, entre molts altres projectes que podeu consultar en el document del pacte.

I des del càrrec que avui se me confia novament, com a Alcalde d’Ondara, des de la responsabilitat, la empatia i la humilitat em pose a disposició de tots els veïns i veïnes per intentar ajudar-los en allò que necessiten. Pense que és un gran honor per a un ondarenc ser regidor de la corporació municipal, però l’honor més gran és poder presidint-la com a Alcalde. Augure una Alcaldia i una legislatura fructífera per què estic rodejat de gent molt compromesa i disposada a treballar pel poble d’Ondara, des dels mateixos regidors i regidores, treballadors municipals, grans professionals, companys i companyes del partit socialista i amics i amigues.

En el capítol d’agraïments, tal i com vaig dir fa dos anys, el camí que continue avui, és un camí compartit amb totes i tots els que m’envolteu o heu estat amb mi algun moment de la meua vida; amics i amigues, família, companys i companyes. De fet, pense que degut a vosaltres o gràcies a vosaltres continue estant ací, perquè heu fet que siga qui sóc.

No vull acabar la meua intervenció sense agrair a aquells que més em pateixen. Encara que em diguen, des de la humiltat, que no cal repetir sempre els agraïments, seria injust no fer-ho una i mil voltes, la meua família. Als meus pares, als meus germans i nebots, als meus sogres i cunyats, als meus amics i amigues, i com no a la meua dona Carmina i als meus fills Carles i Cesc, que m’aguanten la dedicació que faig al poble i que de vegades li la furte a ells. Gràcies.

I acabe la meua intervenció, exactament com vaig acabar la de la meua investidura del 2017. Afrontant amb molt d’orgull, sabent que és un honor i un privilegi, des de la Veritat per a ser lliure i enfortint-me dia a dia per a servir als demés, us demane que m’acompanyeu i m’ajudeu igual que m’heu acompanyat els darrers anys i avui. Salut i que tinguem molta sort totes i tots».

Cal recordar que el nou Equip de Govern d’Ondara estarà integrat per vuit regidors; pel PSPV, a més de José Ramiro, estaran Raquel Mengual, Francesc Giner, Mari Carmen Velázquez i Miguel Gomis, i per Compromís, a més de Mar Chesa, estaran Pere Picornell i Raquel López. En referència a l’organització del nou equip de govern d’Ondara, tal com van concretar aquesta setmana PSPV i Compromís en la presentació del pacte de govern, l’Alcalde aquests 4 anys serà José Ramiro, la 1a tinent d’alcalde Mar Chesa, la 2a tinent d’alcalde Raquel Mengual, i el 3r tinent d’alcalde Francesc Giner. La portaveu de l’Equip de Govern serà Mar Chesa.

Els equips de treball i les corresponents delegacions s’han dividit en dos grans àrees; la tècnica, el responsable de la qual serà José Ramiro, i la social, encapçalada per Mar Chesa. Quant a les delegacions que assumeix cadascu, José Ramiro assumeix, a més de l’Alcaldia, també les àrees de Seguretat Ciutadana, Policia Local i Protecció Civil; Promoció Econòmica i Turisme; Agenda 2030, Infància i Joventut. Mar Chesa, a més de primera tinent d’alcalde i portaveu de l’Equip de Govern, serà la responsable de Formació i Ocupació, Educació, Esports i Llengua. Raquel Mengual, segona tinent d’alcalde, és la delegada de Comunicació, Cultura, Residents Estrangers, Igualtat i Dona. Pere Picornell estarà al capdavant d’Agricultura, Medi Ambient, Terme Municipal i Recursos Hídrics; Manteniment Públic i Serveis; i Parcs, Jardins, Espais Naturals i Benestar Animal. Francesc Giner serà el tercer tinent d’alcalde i el responsable d’Urbanisme, Mobilitat Urbana i Patrimoni Urbà, i Conseller Delegat de les Empreses Municipals. Raquel López serà la regidora de Compres i Contractació, Règim Jurídic i Interior, Personal, Modernització de l’Administració, Hisenda, Patrimoni Municipal, Transparència, a més de Secretària de les Empreses Municipals (Posteriorment Consellera Delegada Institucional). Mari Carmen Velázquez serà la regidora de Protocol i Relacions Institucionals, Atenció Social, Sanitat i Majors. I Miguel Gomis serà el delegat de Festes i Tradicions, Democràcia Participativa i Associacionisme, i Manteniment d’Infraestructures.

Publicado en Actualitat, Política.