LA RETIRADA DEL CONTENCIÓS INTERPOSAT CONTRA LA MILLORA DEL PARC INDUSTRIAL MARJALS 5, 6 I 7 DESBLOQUEJA LA TRAMITACIÓ I PERMETRÀ LA INSTAL·LACIÓ DE NOVES ACTIVITATS COMERCIALS

Ondara, 23.05.19. La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Ondara ha donat compte de la retirada del recurs contenciós-administratiu interposat per una de les parts dels propietaris afectats per la modificació del pla parcial del sector industrial Marjals 5,6 i 7, aprovada pel ple de l’Ajuntament d’Ondara al febrer de 2018. La retirada del recurs (que s’havia presentat contra la decisió del ple) obri la porta a la compatibilització, en el parc comercial, del sòl qualificat com a industrial, per a fer el seu ús compatible amb el comercial, i permetre així la implantació de noves activitats comercials en el sector Marjals 5, 6 i 7.

CRONOLOGIA

En el ple del 22 febrer de 2018, l’Ajuntament d’Ondara va aprovar, de forma definitiva, la modificació puntual del Pla Parcial de millora del sector industrial Marjals 5,6 i 7, amb els vots a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís i en contra del PP. La dita aprovació va ser objecte d’un tens debat entre l’Equip de Govern i l’oposició, i també va comptar amb les intervencions de dos representants d’una de les parts dels propietaris afectats per aquesta modificació del pla parcial. Motiu pel qual, en el ple del 29 de març de 2018, l’Alcalde, José Ramiro, va realitzar una intervenció referent a la millora del sector industrial Marjals 5, 6 i 7 per a explicar tota al tramitació. Posteriorment, una de les parts dels propietaris afectats per la modificació del pla parcial va presentar un recurs contenciós-administratiu contra l’aprovació plenària. Ara, els dits propietaris han decidit retirar el recurs, en haver oficialitzat la venda de la seua parcel·la, en la que s’ha demanat llicència d’obra per a la construcció d’una mitjana superfície comercial dedicada a l’alimentació.

La retirada del recurs permet desbloquejar la situació i seguir avant amb la modificació del pla parcial aprovada per l’Ajuntament d’Ondara, que comptava amb el vistiplau de Conselleria. D’aquesta manera, s’obri la porta a la compatibilització, en el parc comercial, del sòl qualificat com a industrial per a fer el seu ús compatible amb el comercial, i permetre així la implantació de noves activitats comercials en el sector Marjals 5, 6 i 7. L’Ajuntament d’Ondara, amb el Pla Parcial de Millora del Sector Industrial Marjals 5, 6 i 7, pretén permetre la compatibilitat de l’ús comercial en les zones tipus A, i reduir els usos industrials més impactants. Cal recordar que aquest parc comercial comptava amb un terreny pur comercial, i amb altres tres tipus més: el A, B i C que eren industrials purs, és a dir, tota la resta d’usos eren incompatibles. La compatibilització de la parcel·la A va tindre un termini de tramitació de 238 dies, sent aprovada el 22 de febrer de 2018. Respecte a les altres dues parcel·les (B i C), cal recordar que van ser compatibilitzades per l’anterior corporació; la modificació de 2004 (parcel·la C) va ser tramitada en 62 dies; i la modificació de 2009 (parcel·la B) en 221 dies. Les tres modificacions fan el mateix: no canvien l’ús de les parcel·les industrials sinó que fan compatible l’ús terciari i eviten la indústria “dura”, donant més possibilitats a empreses que vullguen implantar-se a Ondara.

L’Equip de Govern d’Ondara PSPV – Compromís considera que des de l’inici de la tramitació, s’ha vetlat pels interessos col·lectius del poble, pensant en el benefici conjunt que pot portar per a totes i tots facilitar la implantació d’empreses de característica comercial i/o de serveis en totes les zones del Polígon.

Publicado en Actualitat, Política.