CENTENARS DE PERSONES VAN VIURE A ONDARA LA MAGNÍFICA ESCENIFICACIÓ DE LA PASSIÓ

Les set escenes es van representar amb un espectacular muntatge prenent com a emplaçaments carrers, places i edificis municipals del nucli urbà d’Ondara

Ondara, 15.04.19. El bon temps va acompanyar, i la nit de dissabte passat es va escenificar amb el màxim detall, magnífics escenaris, nous vestuaris i creïbles interpretacions La Passió. Els veïns d’Ondara, i també d’altres punts de la comarca, van poder tornar a gaudir (atès que l’any passat no es va celebrar per avisos meteorològics adversos), d’aquest emblemàtic espectacle que va comptar amb l’actuació d’un centenar de persones de totes les edats, incloent-hi xiquets/tes. Aquesta emblemàtica representació teatral a l’aire lliure, que es va realitzar íntegrament en valencià, va escenificar la Passió i Mort de Jesucrist, a través de set escenes que van prendre com a escenari el Prado, la Placeta de les Escoles, la Plaça Major, i la Plaça de Bous. El públic va estar plenament integrat en l’obra, i va anar seguint els actors en cadascuna de les escenes i participant, formant també part de la història. Centenars de persones van presenciar aquest espectacular acte, que forma part de la Setmana Santa d’Ondara.

La Passió va estar dirigida per Rubén Almiñana. La primera escena va ser el Sant Sopar i es va fer dins del Prado.

lapassio (1)lapassio (14)

A continuació, va tindre lloc l’oració en l’hort de les oliveres, en la zona del moll del Prado, on van prendre Jesús i li van portar a comparèixer davant del Sanedrí, l’escenografia del qual es va traslladar a l’interior de la Plaça de Bous d’Ondara.

lapassio (19)lapassio (23)

El juí davant de Pilat, la quarta escena, es va recrear a la Placeta de les Escoles. I el juí davant d’Herodes, va ser en la Plaça Major, i va comptar amb l’actuació del grup d’alumnes de ballet de Natalia Mateu.

lapassio (28)lapassio (33)

La condemna de mort de Jesús es va representar novament a la Placeta de les Escoles, des d’on Jesucrist va portar la creu, passant per la plaça del Convent, davant de desenes de persones, per a arribar finalment al moll del Prado, on l’obra va culminar amb la crucifixió.

lapassio (38)lapassio (41) lapassio (48)lapassio (50) lapassio (53)lapassio (55) lapassio (57)lapassio (63)

lapassio (64)

La Passió és un acte de gran tradició i arrelament en la població, que ha estat organitzat conjuntament per la Parròquia de Santa Anna, la Junta Central de Confraries, i el col·lectiu de Júniors M.D, amb la col·laboració de la Diputació Provincial d’Alacant i de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara. La Regidora de Festes i Tradicions d’Ondara, Mª Carmen Velázquez, ha donat l’enhorabona a l’organització de La Passió pel magnífic muntatge i l’escenificació, la bona planificació i les grans actuacions de tots els participants. Cal indicar que entre les persones que van actuar, es troben integrants de les diferents Confraries d’Ondara, del col·lectiu de Júniors M.D, així com persones voluntàries del poble.

Més imatges:   https://www.facebook.com/pg/laveudondara/photos/?tab=album&album_id=2349107595109335

Publicado en Actualitat, Ajuntament.