MÉS D’UN CENTENAR DE PERSONES ASSISTEIXEN A LA PRIMERA JORNADA DEL CICLE DE XERRADES SOBRE EL CREIXEMENT EN HARMONIA ORGANITZAT PER L’AMPA DEL CEIP SANCHIS GUARNER I LA REGIDORIA D’EDUCACIÓ D’ONDARA

Ondara, 01.03.19. Ahir dijous 28 de febrer es van impartir a la Casa de Cultura d’Ondara les primeres dues xerrades emmarcades al Cicle de Conferències «Créixer en Harmonia i Felicitat» que es compon de 8 xerrades en 4 dijous, subvencionades pels fons de l’AMPA del CEIP Sanchis Guarner i de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara. Les xerrades d’ahir van ser un gran èxit, ja que hi van haver més de cent inscripcions, i el saló d’actes de la Casa de Cultura estava complet.

xerrada educacio 28 febrer (6) xerrada educacio 28 febrer (7)

La Regidoria d’Educació d’Ondara, Mar Chesa, va obrir el Cicle de Conferències, i va presentar el treball fet per l’AMPA. Després, Marta Morant, presidenta de l’AMPA, va explicar la importància d’apostar per una Escola de Famílies des de l’educació i va presentar la ponent, Annick Martínez, doctora en psicologia, docent universitària en Canadà, investigadora, supervisora i formadora de professionals de la salut mental i de l’educació. També oferix cursos, formació i teràpia individual de desenvolupament i creixement personal.

xerrada educacio 28 febrer (4)xerrada educacio 28 febrer (5)

Un aspecte bàsic que es va abordar ahir en la xerrada va ser la importància de que els xiquets i xiquetes han de ser feliços i han de tindre temps a jugar; com s’han de posar límits pactats i no utilitzar crits en eixos moments crítics, i que l’assemblea consensuada entre tots els membres de la família és una eina que ens pot ajudar. En el descans que hi va haver entre les dues xerrades es va fer una rifa d’un llibre educatiu, que va ser per a Maria José Estarca, mestra d’educació infantil de l’escola Marjals d’Ondara.

xerrada educacio 28 febrer (1)xerrada educacio 28 febrer (2)

Des de la Junta Directiva de l’AMPA han volgut expressar el seu agraïment a tots i totes els assistents, a les seues preguntes i intervencions i a Annick Martínez, una gran professional en la matèria. També han volgut agrair la seua contribució a Mar Chesa, Regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara, «perquè sense ella no haguera segut possible». Des de l’AMPA es vol convidar a les famílies a les properes xerrades. La inscripció és gratuïta i es pot realitzar en el correu de l’AMPA: ampaondara@hotmail.com .

Aquest cicle de conferències van dirigides a les famílies, mestres, educadors o psicòlegs. Les properes xerrades s’efectuaran els dijous 7 i 28 de març i 4 d’abril; amb dues sessions cada jornada, a celebrar a les vesprades a la Casa de Cultura d’Ondara. El cicle porta per títol “Créixer en harmonia i felicitat: Sigues l’aliat de creixement del teu fill”.

Creixer en armonia

DIJOUS,7 MARÇ

18:00-19:00*: Els xiquets i la impulsivitat: com facilitar la capacitat d’autocontrol (jocs i exercicis d’escolta, silenci i atenció plena).

19:30-20:30*: Com establir una comunicació sana i eficient amb els xiquets (consells pràctics).

DIJOUS, 28 MARÇ

18:00-19:00*: El desenvolupament psicoemocional del xiquet, els seus reptes i necessitats (sigues un aliat del seu creixement).

19:30-20:30*: Els xiquets amb personalitat sensible (reservats, tímids,observadors, tranquils, ansiosos…) qui són? Com ajudar-los a ser més feliços.

DIJOUS, 4 ABRIL

18:00-19:00*: Intel·ligència múltiple, autoestima i resiliència: com ajudar al teu fill a conèixer-se i ser feliç.

19:30-20:30*: La intel·ligència emocional, la seua funció en el desenvolupament de la intel·ligència cognitiva i les seues necessitats.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.