EL PRADO D’ONDARA ACOLLIRÀ EL DISSABTE 6 D’ABRIL LA II FIRA DELS VINS DE LA MARINA ALTA

presentacio fira vins (1)

El recinte ondarenc acollirà, en el marc de la IV Fira de la Paraula & la Bona Taula un encontre que suposarà un aparador de tots els cellers i productors de la Marina Alta per tal de promoure la marca comarcal i el consum intern del nostre vi

Ondara, 27.02.19. Cellers i productors de vi de la comarca es reuniren ahir a Ondara per debatre les línies que guiaran el proper dissabte 6 d’abril al recinte del Prado la II Fira dels Vins de la Marina Alta. Un encontre que ve precedit per fira vinícola que Ondara acollí el 2017 en el marc de la III Fira Marina Alta coordinada per la MACMA i que plantejà la necessitat d’establir un marc de suport i cohesió al conjunt dels vins que es produeixen a la comarca. En aquest sentit, aquesta nova festa del vi estarà organitzada per l’Ajuntament d’Ondara, tot reprenent el relleu i missatge de la fira comarcal de 2017. “Si més no, aquest nou projecte dóna continuïtat a la iniciativa i complementa l’objectiu original de divulgar i posicionar un producte tan vertebrador per a la comarca com és el vi en un emplaçament tan simbòlic com el Prado, una emblemàtica i neuràlgica llotja agrícola per al conjunt de la Marina Alta”, ha assenyalat José Ramiro, Alcalde d’Ondara i Regidor de Promoció Econòmica.

presentacio fira vins (2)

Pel que fa a l’encontre amb els vinaters, José Ramiro féu d’amfitrió dels assistents a l’hora de contextualitzar la idea de programar la fira dins la IV Fira de la Paraula & la Bona Taula –la qual inclou un Mercat de la Terra i una fira del llibre, entre altres activitats– que tindrà lloc el mateix 6 d’abril, dia en què l’acte gros de la programació serà l’actuació dels cantants Jonatan Penalba i Maria del Mar Bonet a la Plaça de Bous.

En resum, una fira lúdica per conèixer els nostres vins i apropar-los als consumidors. Preceptes que es desenvoluparan al llarg de tot el dissabte 6 d’abril –des de les 11 hores del matí i fins a les 22 hores de la nit– per mitjà de tasts de vi que donaran a conéixer les característiques dels vins dins dels respectius estands dels cellers, els quals ocuparan els ulls del Prado en un itinerari circular. D’altra banda, la proposta i incentiu principal de la fira es basarà en un Passaport dels Vins de la Marina –document que es presentarà properament– que els assistents compraran dins del mateix recinte, junt a la pertinent copa serigrafiada per a l’esdeveniment, i que permetrà tastar els vins de cada celler i així emplenar el corresponent espai designat dins del passaport.

Una fira cultural i festiva i al mateix temps centrada en la promoció d’un producte tan estimat com el nostre vi que pretén, en paraules de José Ramiro, “reivindicar el paper històric d’Ondara i el Prado com a eixos de la distribució agroalimentària dins el mapa comercial de la Marina Alta”.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.