LA SETMANA QUE VE COMENCEN LES OBRES DE MILLORA DE L’ACCÉS EST AL NUCLI URBÀ D’ONDARA, AMB LA CREACIÓ D’UNA RODONA AL COSTAT DEL COL·LEGI SANCHIS GUARNER

Ondara, 14.02.19. La setmana que ve començarà a executar-se el projecte de millora d’accés est al nucli urbà d’Ondara (accés per la carretera de Dénia); una obra finançada per la Diputació Provincial d’Alacant dins de les inversions financerament sostenibles de l’anualitat 2018. Les obres tenen un pressupost de 48.016,10 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució de cinc setmanes.

Segons han explicat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Regidor d’Urbanisme, Francesc Giner, les obres se centraran en la creació d’una rodona al costat del Col·legi Sanchis Guarner; en la intersecció entre l’Avinguda Marina Alta i els carrers Xàbia, Lepanto i Ramón y Cajal, per a eliminar l’encreuament existent en què conflueixen aquests vials (l’existència de semàfors en els dits carrers provoca temps d’espera que causen problemes de circulació i retencions puntuals). Amb la creació de la rodona s’aconseguirà un trànsit més continu i fluid. Junt amb la creació de la rodona, s’adequaran les zones adjacents per a ajustar-se a les noves característiques. Amb aquest projecte es pretén millorar significativament l’accés est al nucli urbà, tant en matèria circulatòria com de vianants.

IMATGE Rotonda

La zona d’afecció d’aquest projecte conforma un nuc amb gran acumulació de trànsit de vehicles que es pretén ordenar. Aquest accés continua sent en l’actualitat la principal via de comunicació entre els cascs urbans d’Ondara i Dénia. També té accés directe aquesta carretera a l’hospital comarcal, sent el recorregut habitual, per ser el més curt, tant dels habitants d’Ondara com d’aquells situats en pobles d’interior. La zona serveix a més d’accés i eixida a la zona rústica de Tossals.

Les obres consistiran en una remodelació de la confluència entre els carrers per a executar una rodona que permetrà l’eliminació dels semàfors existents. Els treballs a realitzar seran la creació d’una rodona en la confluència dels cinc carrers (formada amb una zona perimetral solada i interior enjardinat); la instal·lació de bandes reductores de velocitat en l’avinguda; la reubicació i modificació de pas de vianants en condicions més segures i en condicions d’accessibilitat; l’esborrament i repintat de les línies de circulació; la modificació de la configuració de voreres al costat de la rodona; així com nova senyalització vertical i horitzontal, i la continuació del muret existent de divisió del carrer Xàbia. Es retiraran tant els semàfors com part de la senyalització vertical existent, i es pavimentarà la zona. Les obres serviran així mateix per a suprimir les barreres arquitectòniques i complir amb les normes d’accessibilitat vigents, en emplaçar-se en una zona amb una gran afluència de vianants (tant per residents com per usuaris del col·legi).

Les obres implicaran afeccions al trànsit rodat i de vianants a partir de la setmana que ve, i la seua execució es coordinarà amb els serveis tècnics i la policia local, que senyalitzarà adequadament aquestes afeccions.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.