LA POLICIA LOCAL D’ONDARA INICIA EL DILLUNS UNA CAMPANYA PER A INSTAR A LA CIUTADANIA A ARREPLEGAR ELS EXCREMENTS DE LES SEUES MASCOTES

Els agents de la Policia Local d’Ondara aniran uniformats i també de paisà , i en cas de no complir les ordenances, se sancionarà

Ondara, 08.02.19. L’Alcalde d’Ondara i responsable de l’àrea de Seguretat Ciutadana, José Ramiro, ha anunciat que la propera setmana, a partir del dilluns 11 de febrer, el departament de Policia Local d’Ondara durà a terme una nova campanya per a conscienciar als propietaris de gossos perquè arrepleguen els excrements dels seus animals i que després ho depositen als contenidors corresponents. La campanya durarà al voltant d’un mes i mig. Els agents de la Policia Local d’Ondara aniran uniformats i també poden anar de paisà per a controlar que, efectivament, la gent arreplega els excrements, així com també neteja l’orina dels seus animals si l’han fet en alguna façana o inclús a carrer; i en cas de no complir les ordenances, se sancionarà.

Des de la Policia Local d’Ondara s’aprofita per a recordar que els propietaris de gossos han de complir les ordenances de tinença d’animals, en referència també a temes com censar els gossos, que els porten lligats, que no estiguen solts en llocs amb xiquets i xiquetes, etc…D’altra banda, la Policia Local remarca la necessitat que la gent informe al departament policial d’Ondara si existeix alguna colònia de gats que no estiga controlada per la Policia, ja que els voluntaris s’encarregaran de donar-los menjar, de dur-los al veterinari si cal, etc. La intenció és que informen la Policia que hi ha una colònia de gats en una zona determinada, en compte de donar-los menjar sense informar.

L’Alcalde, José Ramiro, ha aprofitat per a recordar a la ciutadania que l’Ajuntament d’Ondara disposa d’una Ordenança Municipal sobre Animals de Companyia (Exp 1951/2013). Segons s’arreplega en aquesta ordenança, en les vies públiques els gossos hauran obligatòriament d’anar subjectes per corretja, cadena al collar o arnès, i a més, els gossos considerats perillosos hauran d’anar sempre subjectes amb corretja i portar el boç. Les persones que porten als gossos per vies o espais públics hauran d’anar sempre proveïdes de bosses higièniques per a retirar les eventuals deposicions de l’animal, i els agents de l’autoritat podran requerir-li a la persona que acredite el compliment d’aquesta obligació, i en cas de negativa o incompliment, imposar la corresponent sanció. A més, es prohibeix la presència d’animals en zones de jocs infantils i jardins.

Les infraccions a aquesta ordenança seran sancionades amb multes que poden ser d’infraccions lleus (de 60 a 200 euros), greus (de 201 a 1.500 euros) o molt greus (de 1.501 a 15.000 euros). Entre altres, les infraccions lleus inclouen el passejar el gos sense estar subjecte per corretja; o sense anar proveït de bossa higiènica per a l’arreplega de deposicions; també la no arreplega immediata dels excrements evacuats per un animal en la via pública, i les pertorbacions dels animals que afecten la tranquil·litat i respecte a la convivència humana, entre altres. Entre les infraccions greus, es troba la tinença i circulació d’animals considerats perillosos, sense les mesures de protecció que es determinen, o les agressions d’animals a persones amb resultat de lesions lleus, entre altres.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.