L’ALUMNAT DEL TALLER D’OCUPACIÓ D’ONDARA EN REPOBLACIÓ FORESTAL INSTAL·LA CAIXES NIU PER A REDUIR LA PROCESSIONÀRIA A SEGÀRIA

Les aus insectívores són una forma de previndre la processionària del pi

dav

Ondara, 05.02.19. El Regidor de Medi Ambient d’Ondara, Pere Picornell, ha donat a conèixer les tasques realitzades pels alumnes de l’especialitat de Repoblacions Forestals i Tractaments Silvícoles del Taller d’Ocupació de l’Ajuntament d’Ondara. L’alumnat d’aquest programa formatiu “Et Formem” ha estat treballant durant el passat mes de gener per a reduir la població de processionària del pi al Parc Públic de Segària. D’una banda, s’ha eliminat de manera manual, per la contornada de l’àrea recreativa, nombroses bosses on es refugia l’eruga.

sdrsdr

A més, i com a mètode preventiu per a mantindre controlada la proliferació d’aquests insectes en vista a pròxims anys, s’han instal·lat 12 caixes niu per a aus insectívores. Aquests xicotets pardals que solen ocupar les caixes niu (com el carboner comú o el capellanet), inclouen les erugues en la seua dieta, sent un eficaç mètode de control.

davdav

La instal·lació de caixes niu ha tingut lloc a finals de gener, ja que aquestes aus comencen a fer els seus nius en el mes de febrer, com s’indica des de la direcció del taller d’ocupació. El Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell, ha agraït als integrants d’aquest taller d’ocupació la important contribució que estan realitzant en matèria medi ambiental.dav

Publicado en Actualitat, Ajuntament.