LA REGIDORIA DE JOVENTUT D’ONDARA ESTÀ DUENT A TERME EL PROJECTE DE CORRESPONSALS I EL PUNT D’INFORMACIÓ JUVENIL AMB LA COL·LABORACIÓ DE l’IES XEBIC

Ondara, 04.02.19. La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per l’Alcalde, José Ramiro, ha posat en marxa, a través del Centre d’Informació Juvenil d’Ondara, dos projectes que es desenvolupen en col·laboració amb l’IES Xebic d’Ondara: el Punt d’Informació Juvenil i el projecte de Corresponsals. Des del departament de Joventut es pretén conèixer millor a la gent jove per a poder cobrir les seues necessitats d’una manera eficaç i conèixer les seues inquietuds; a més de fer que la informació arribe a tots els joves, i que puguen gaudir de tot el que s’ofereix per a ells des de l’Ajuntament d’Ondara, l’IES o a nivell comarcal o nacional. Per això s’han posat en marxa ambdós projectes.

corresponsals fotos 2 corresponsals fotos

El projecte de Corresponsals es duu a terme en col·laboració amb la Xarxa Jove. Els corresponsals juvenils són alumnes de l’IES Xebic que tenen la funció d’informar els seus companys i companyes de classe, i d’arreplegar també informació i inquietuds de l’alumnat per a poder traslladar-la al Centre d’Informació Juvenil i a la Regidoria de Joventut. Es tracta d’una figura molt pròxima als estudiants, que és capaç de motivar-los i animar-los, tant en la participació com en la formació de propostes o suggeriments. Els corresponsals informaran de convocatòries, recursos, beques, ajudes, viatges, recursos europeus, carnets, activitats que s’organitzen , entre altres. Aquesta figura pretén ser bidireccional i també tindran la funció de detectar, recopilar i transmetre les necessitats i demandes dels joves al Centre d’Informació Juvenil i a l’IES. L’objectiu d’aquest projecte és aprofitar la figura de delegat/da i subdelegat/da per a poder establir ponts entre el CIJ (Centre d’Informació Juvenil) i els joves a l’institut. Els corresponsals de l’IES Xebic han rebut un carnet que podrà donar pas a beneficis amb activitats, esdeveniments i cursos organitzats per l’Ajuntament. A l’octubre de 2018 es va començar a portar avant el projecte a l’institut d’Ondara, i al gener de 2019 ja es disposa d’un grup consolidat de corresponsals a l’IES. Cada 15 dies, els dimarts, es convoca a una desena de representants dels alumnes, al vicedirector de l’IES Xebic i a la tècnica de Joventut per a tractar temes sobre l’IES i l’àrea de joventut. Els dimarts que no hi ha reunió, està el Punt d’Informació Juvenil a l’hora de l’esplai.

pij

El Punt d’Informació Juvenil és un lloc accessible per als joves on poden arreplegar tota la informació que es proporciona, tant des d’Ajuntament com des d’altres entitats (IVAJ, Diputació, Xarxa Comarcal…). La informació oferida pot ser de diversos àmbits; cursos, convocatòries de beques, associacionisme juvenil, participació juvenil, etc. Aquest punt també té com la funció la recollida d’informació que els joves proporcionen (suggeriments, dubtes, queixes, nous projectes…). El Punt d’Informació Juvenil és, d’aquesta manera, el punt físic de trobada per a intercanvi d’informació entre els corresponsals i el representant de l’Ajuntament; en aquest cas, la tècnica de Joventut.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.